• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus yetkililerden peş peşe olumlu açıklamalar

Yeniakit Publisher
2016-06-29 18:51:00 -
Rus yetkililerden peş peşe olumlu açıklamalar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Rus yetkililerden peş peşe olumlu açıklamalar geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından, Rus yetkililerden olumlu açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Kozak, Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk inşaat şirketlerinin Rusya pazarındaki konumlarını eski haline getireceklerinden emin olduklarını belirtti.

Kozak, Putin’in bugün Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda hükümeti görevlendirdiğini hatırlatarak, “Kısa vadede geçtiğimiz yılın sonlarında alınan kararları tekrar değerlendireceğiz.” dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç de Türkiye ile ekonomik ilişkilerin normalleşmesine yönelik adımların önümüzdeki günlerde atılacağını belirtti.

Türkiye’ye yönelik charter uçuş yasağının ise yine önümüzdeki günlerde kaldırılacağını vurgulayan Dvorkoviç, uçuşların başlangıç tarihinin ise özel şirketlere bağlı olduğuna işaret etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Turina da Rus haber ajansı TASS’a yaptığı açıklamada, Türkiye’ye yönelik turistik uçuşların bir hafta içerisinde başlayabileceğini belirtti.

Turina, tam kapasite charter seferlerinin ise bir ay içerisinde başlayabileceğine işaret ederek, “Türkiye’deki Rus turist kaybı kısa sürede telafi edilebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23