• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik'in tutuklanması ile ilgili yeni gelişme

Yeniakit Publisher
2016-06-24 16:38:00 - 2016-06-24 21:54:39
Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik'in tutuklanması ile ilgili yeni gelişme

Rus pilotu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik'in tutuklanması ile ilgili yeni gelişme yaşandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Alparslan Çelik hakkında, "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi"ne ilişkin verilen takipsizlik kararını, elde edilen yeni bigiler nedeniyle kaldırarak soruşturma açtı.

İzmir'de "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla tutuklanan Alparslan Çelik hakkında, "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan verilen takipsizlik kararı kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca kamu hukuku adına soruşturması yürütülen Alparslan Çelik'in "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Sergei Aleksandrovich Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçlamasının dosyası elde edilen yeni bilgiler nedeniyle yeniden incelendi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca,Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağın pilotunu öldürdüğü yönündeki açıklamaları basına yansıyan ve İzmir'de "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlamasıyla tutuklu bulunan Alparslan Çelik hakkında "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan verilen takipsizlik kararı, elde edilen yeni bilgiler ve iddialar sonrası kaldırıldı.

YENİ BİLGİLER
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca verilen "Kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına dair" kararında, "Soruşturma aşamasından sonra başsavcılığımıza ulaşan Rus açık mahalli basın kuruluşlarının ve olay tarihli açık istihbarat kaynaklarının, görsel ve yazılı basının incelenmesi sonucunda olayda hayatını kaybeden bir pilot daha olduğu ve anılan pilotları almaya gelen bir Rus kurtarma helikopterine de ateş açıldığının öğrenilmesi ve bu helikopterin de düştüğünün tespit edilmesi karşısında her ne kadar şüpheli Alparslan Çelik'in olayı yatıştırmak istediğini, fakat emrini dinlemediklerini belirtmiş ise de Rus pilotların yere inişlerinden bir süre sonra olay yerine varmaya çalışan kurtarma helikopterine ateş açılması ve istikrarlı şekilde bu atışların sürdürülmesi nedeniyle anılan kovuşturmaya yer olmadığına dair karara kaynak olan savunmanın yeniden soruşturulması gerektiği, iki pilotun yere süzülüşünden bir süre sonra gelen kurtarma helikopterine ateş açılmasındaki ısrar, adı geçen şüpheli Alparslan Çelik'in savunmasının yeniden değerlendirilmesi zaruretini doğurdu" ifadelerine yer verildi.

Kararda, yeni bulguların tespiti ve kapsamlı bir yeni değerlendirmeden sonra adı geçen şüphelinin savunmasının tekrar değerlendirilmesi gerektiğinden soruşturma evrakının yeniden soruşturma evrakına kaydedilerek, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılmasına karar verildiği kaydedildi.

Soruşturmanın İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato tarafından tekrar yürütüleceği öğrenildi.

OLAY

İzmir'in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada silahlı kişiler olduğu yönündeki ihbar doğrultusunda üzerlerinde ruhsatsız 3 tabanca, otomobillerinde ise 1 kalaşnikof uzun namlulu silah ele geçirilerek gözaltına alınan 15 zanlının evlerinde yapılan aramalarda da ruhsatsız 3 tabanca, 1 pompalı tüfek ile 2 telsiz ele geçirilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan ve Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü yönünde basına yansıyan açıklamalarıyla bilinen Alparslan Çelik'in, "sahte para" suçundan hakkında kesinleşmiş 2,5 yıl hapis ve 2 bin lira para cezası bulunduğu, zanlının ayrıca "hükümlünün kaçmasına yardım" ve "dolandırıcılık" suçlarından da Elazığ Emniyet Müdürlüğünce arandığı belirlenmişti.

"6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet" suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen zanlılardan AlparslanÇelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer 3 Nisan'da tutuklanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen mayıs ayında Çelik hakkında, "Rus Hava Kuvvetleri Savaş Pilotu Rumyantsev'in ağır tahrik altında öldürülmesi" suçundan takipsizlik kararı vermişti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23