• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rizeli öğrencilerden sınırdaki Mehmetçik’e mektup: Gururumuzsunuz

Yeniakit Publisher
2017-11-09 15:09:00 - 2017-11-09 15:36:51
Rizeli öğrencilerden sınırdaki Mehmetçik’e mektup: Gururumuzsunuz

Rize’de öğrenciler, sınır bölgelerinde görev yapan Mehmetçik’e moral vermek için mektup yazdı.

Rize’de öğrenciler, sınır bölgelerinde görev yapan Mehmetçik’e moral vermek için mektup yazdı. Öğrenciler, askerlere yazdıkları mektuplarda, “Siz orada mücadele ederken, biz burada gelecek için okuyoruz. Siz, bizim gururumuzsunuz” ifadelerini kullandı.

Rize’de 300 ortaokul öğrencisi, sınır bölgelerinde görev yapan Mehmetçik’e moral vermek için mektup yazdı.
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Rize Temsilciliği Ortaokul Koordinatörlüğü Birimi tarafından Mehmetçik’e destek olmak amacıyla proje hazırlandı.

Proje çerçevesinde kentteki 25 ortaokulda eğitim öğretim gören 300 öğrencinin yazdığı mektuplar Hakkari, Şırnak, Mardin, Gaziantep ve Şanlıurfa’da vatani görevini yapan askerlere gönderildi.

TÜGVA Rize Temsilciliği Ortaokul Koordinatörü Fatih Dama, yaptığı açıklamada, projeyi Mehmetçik’e yanlarında olduklarını hissettirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin yazdığı mektupların duygu dolu olduğunu belirten Dama, “Mektupları Hakkari, Şırnak, Mardin, Şanlıurfa ve Hatay’daki sınır birliklerine gönderdik. Buradan Kuzey Irak ve Suriye’de bulunan komutanlarımızın sayesinde Mehmetçik’e ulaştırılacak” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Dama, öğrencilerle askerler arasında gönül köprüsü kurmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Askerlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek istedik. Öğrencilerimize de asker kavramının derinliğini aktarmayı amaçladık” diye konuştu.

Mektup yazan öğrencilerden Aysel Yıldırım, vatanı korudukları için askerlere minnettar olduklarını dile getirerek, “Onlara çok dua ediyorum. Askerlerimizi çok seviyoruz” dedi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23