• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rıza Yıldırım'dan altın madalya

Yeniakit Publisher
2017-05-04 09:53:46 -
Rıza Yıldırım'dan altın madalya

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 97 kiloda Rıza Yıldırım, finalde Rus Anzor Boltukaev'i 4-2 yenerek altın madalya kazandı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 97 kiloda Rıza Yıldırım, altın madalyanın sahibi oldu.

Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen organizasyonda milli güreşçi, finalde son Avrupa şampiyonu Rus Anzor Boltukaev ile karşı karşıya geldi.

Spens Salonu'nda yapılan günün son müsabakasında rakibini 4-2 yenen Rıza, Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Rıza, Türkiye'ye şampiyonadaki ilk altın madalyasını kazandırdı.

Milli güreşçi, büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğunu minderde Türk bayrağıyla tur atarak kutladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Hayallerim gerçek oldu" 

Türkiye'ye organizasyondaki ilk altın madalyayı kazandıran Rıza, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce gençler ve yıldızlarda Avrupa şampiyonluğu yaşadığını hatırlattı.

Büyüklerde ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını vurgulayan milli güreşçi, "Avrupa şampiyonu olmak her güreşçinin başta gelen hedeflerinden biridir. 20 seneden beri bu hayalimdeki bir şeydi. Hayalim gerçek oldu. Rüyada gibiyim." ifadelerini kullandı.

Rıza Yıldırım, Sırbistan'a öncelikle kürsüye çıkma düşüncesiyle geldiğini belirterek, "Hedefim burada öncelikle madalya almaktı. Tabii ki şampiyonluk da hayallerimin arasındaydı. 'Şampiyonluk gelebilir' diyordum ama kesinlikle madalya kazanmam gerektiğini düşünüyordum. Madalya almasaydım çok üzülürdüm ama şampiyonluk nasip oldu." diye konuştu.Bakan Kılıç Yıldırım'ı tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 97 kiloda altın madalya kazanan Rıza Yıldırım'ı tebrik etti.

Bakan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Sırbistan’da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 97 kiloda şampiyon olarak ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çeken milli sporcumuz Rıza Yıldırım’ı kutluyorum. Sporcumuzun madalya kürsüsünde zirvede yer alması bizlere büyük bir mutluluk yaşattı. Bu önemli başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, şampiyonada mücadele edecek diğer milli sporcularımıza başarılar diliyorum." 

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23