• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rezalet defile tam bir provokasyon

Yeniakit Publisher
2017-03-27 05:48:00 - 2017-03-27 04:52:37
Rezalet defile tam bir provokasyon

Gezi çapulcusu Modacı Murat Aytulum’un, yarı çıplak kıyafetlerden oluşan koleksiyonunu tanıttığı defilede, Peygamberimize (SAV) saygının bir ifadesi olan Salavat-ı Şerif’in okunması infiale sebeb oldu. Akit’e konuşan ilahiyatçılar, bu rezaletin İslami değerleri hafife almak olduğunu ve toplumda tahribata yol açabileceğini ifade ettiler.

U.BAHRİ DAVARCI / İSTANBULModacı Murat Aytulum’un, Mercedes Fashion Week İstanbul kapsamında düzenlediği defilede, mankenler podyumda yarı çıplak yürürken Salavat-ı Şerif okunarak bir skandala imza atıldı. Aytulum’un, ‘Paradoksal Senfoni’ adını verdiği koleksiyonunun defilesinde, üç dine ait ilahiler kontrtenor Nuri Harun Ateş tarafından seslendirildi. Defile sırasında mankenler podyumda transparan kıyafetler ile koleksiyonu sergilediği sırada Nuri Harun Ateş, Salavat-ı Şerif okudu. Mankenler podyumda yarı çıplak kıyafetler ile yürürken Peygamber Efendimiz’e saygının bir ifadesi olan Salavat-ı Şerif’in okunması büyük tepkiyle karşılandı. Akit’e konuşan ilahiyatçılar, bu rezaletin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek böyle bir davranışın İslami değerleri hafife almak olduğunu ve toplumda tahribata yol açabileceğini ifade ettiler. 

HAK İLE BATIL BİRBİRİNE KARIŞTIRILIYOR

Araştırmacı yazar İsmail Nacar, “Bir Müslüman, hak ile batılı karıştıranlardan kendini uzak tutar. Bu yapılanların kesinlikle İslam’la alakası yok. Hatta en büyük tehlike bunlardır. Safı doğrudan doğruya batıl olan adamın tavrı bellidir. Onun toplumda meydana getireceği tahribat da sınırlıdır. Ama böyle hak ve batılı birbirine karıştıranlar çok daha büyük bir tehlikedir. Bakıyorsunuz rezilliğini örtmek için hemen İslami olan bir şeyi yanına alıyor. Belki böyle yaparak toplumu kandırabilirsiniz ama Allah’ı kandıramazsınız. Allah Kur’an’da ‘hak ve batılı birbirine karıştırmayın’ diyor. Bu tavır münafıkların tavrıdır.” ifadelerini kullandı.

İSLÂMİ DEĞERLER HAFİFE ALINIYOR

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar podyumda transparan kıyafetli mankenler yürürken Salavat-ı Şerif okunmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek “Bu tür defilelerde ya da buna benzeyen yerlerde İslami değerleri kullanmak hoş değil. Böyle bir davranış İslami değerleri hafife almaya, ucuzlaştırmaya ve bir tartışma ortamı açmaya neden olur. İslami değerleri hiç kimse kendi ihtiras ve emelleri için kullanamaz. Millet de bunu hoş karşılamaz. Bu yapılan şeyle birileri tahrik mi edilmek isteniyor? Buna da dikkat etmek lazım. Referandum süreci öncesi bu tür tahriklerle olaylara sebebiyet verilmek isteniyor olabilir. Olayı sonuna kadar kınıyoruz, kabul etmiyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SON DERECE ZARARLI UYGULAMALAR 

İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı bu tür olayın toplumsal aşınmalara sebeb olduğunu belirterek, “Çok uç bir uygulama olduğu açık. Ne kadar hüsnüniyet olursa olsun bir defilede bunun yapılması İslami ilkelerle bağdaşmaz. Gençlerimiz Salatu Selam’ın ne anlama geldiğini bilmiyor. Defilede kullanıldığını görünce, ‘demek ki böyle de olabilirmiş’ gibi fikirlere kapılabilirler. O yüzden bunlar son derece zararlı uygulamalar” şeklinde konuştu. 

 İşte Gezi çapulcusu modacının gezi tweetleri

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23