• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Reza Zarrab hakkında çarpıcı iddia

Yeniakit Publisher
2016-05-25 22:25:00 - 2016-05-25 23:09:43
Reza Zarrab hakkında çarpıcı iddia

İşadamı Reza Zarrab'ın 2 Haziran'da kefalet talebinin görüşüleceği duruşma öncesi, tahliyenin düşük bir ihtimal olduğu belirtildi.

New York Barosu'na kayıtlı ceza avukatı Hasan Akbulut'a göre Reza Zarrab'ın önümüzdeki hafta yapılacak kefalet duruşmasında serbest kalması düşük bir ihtimal.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Akbulut, kefaletle yapılan başvuruda önerilen şartların iddia makamı tarafından reddedilmesinin hakimin kefaletle tahliyesi konusunda olumlu bir karar almasını zorlaştırdığını söyledi.

‘EMİNİM ÇIKARSA BİR DAHA HAPSE GERİ GİTMEZ'

Sarraf'ın kefalet karşılığında tahliye edilme durumunda bir daha hapse girmeyeceğini düşündüğünü belirten avukat Akbulut, "Eminim çıkarsa bir daha hapse geri gitmez. Savcı Preet Bharara'nın da kefaletle serbest kalmasına itirazlarının en büyük nedeni bu" dedi.

İddia makamının Sarraf'ın tutuklu yargılanması konusunda riskler olduğu için ısrarcı olacağını belirten Akbulut şöyle devam etti, "Sarraf'ın avukatı, ev hapsi taleplerini 24 saat güvenliğinin silahlı korumalarla sağlanacağı ve 50 milyon dolar teminat karşılığında kefaletle serbest bırakılmasını talep etti. Mahkemeye profili yüksek bazı kişileri örnek olarak gösterip kefaletle serbest kaldıklarını örnekleriyle gösterdi. Burada mesele para değil. Hakim de bu tür suçlarda yargılanan kişilerin ne kadar çok parası olduğunu biliyor. Ancak bu tür yüksek profilli kişilerin davalarında bilinen bir gerçek var. Kefaletle serbest kalan bu tür uluslararası suç işlemiş kişilerden pek azı mahkeme sonucuna göre yeniden ceza evine dönüyor. Bu tür davalarda kefaletle serbest bırakılan birçok kişi ceza almıyor. İddia makamının kefaletle tahliye talebine de karşı çıkmasının en büyük gerekçesi de bu. Üzerinde çalıştığım federal ceza davalarından edindiğim izlenimlere göre Sarraf'ın 2 Haziran'da ev hapsi ve teminat karşılığında tahliye edilmesini oldukça düşük bir ihtimal olarak görüyorum. Sonuçta kararı hakim verecek ama bana göre bu duruşmada tahliye olması oldukça düşük bir ihtimal" dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23