• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Redhack-Paralel işbirliği ile devlete saldırı!

Yeniakit Publisher
2014-04-23 13:17:00 -
Redhack-Paralel işbirliği ile devlete saldırı!

Emniyet birimleri RedHack'in yaptığı siber saldırıları araştırdı. İzler takip edilince, saldırıların paralel memurlar tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Emniyet, Gezi Parkı eylemlerinde öne çıkan siber terör örgütü Redhack'in kozmik bilgilerin yer aldığı bir devlet kurumuyla ilişkili olduğunu ortaya çıkardı. Emniyetin tespitlerine göre Redhack, paralel yapıya yakın polislerin istihdam edildiği Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı ile irtibat kurdu. Bu şok edici irtibat, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nın sitesi Redhack tarafından hacklendikten sonra yapılan elektronik iz sürme ile ortaya çıktı. Parti il başkanlığının hackleyen IP numaralarına ulaşan polis, numaranın Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı binasının bulunduğu Turan Güneş Bulvarı, No: 118, Çankaya/Ankara adresinde bulunduğunu tespit etti. Böylece paralel yapı ile ilişkili olduğu yönünde kuşkular bulunan Redhack'in paralel bağlantısı kesinleşti.

ORGANİZE SİBER ÖRGÜT

Emniyet istihbarat birimlerince hazırlanan raporda ise Redhack, bir organize siber örgütü olarak nitelendirildi. Redhack'le ilgili soruşturmayı daha önce 17 Aralık Operasyonu'nu yürüten paralel savcı Muammer Akkaş yapmıştı ve herhangi bir sonuç elde edilememişti.
(Takvim)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23