• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan'da ete zam yok

Yeniakit Publisher
2016-05-30 10:50:00 -
Ramazan'da ete zam yok

TESK Genel Başkanı Palandöken'den tüketiciye müjde: Et ve et ürünlerinde bu ramazanda zam beklemiyoruz. Et ve Süt Kurumu gereken tedbiri almış durumda.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında et ve et ürünlerinde zam beklemediklerini belirterek, Et ve Süt Kurumu'nun bu konuda gereken tedbiri aldığını kaydetti. Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Ramazan ayının yaklaşmasıyla piyasada hareketliliğin başladığına işaret etti. Vatandaşların gıda fiyatlarını yakından takip etmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Para hırsıyla Ramazan'ı fırsat bilerek zam yapanlara dikkat edilmeli" değerlendirmesinde bulundu. 

Gerekli tedbirler alındı  

Esnaf ve sanatkarlardan ramazanda gıda fiyatlarına zam yapmamasını isteyen Palandöken, açıklamasına şöyle devam etti: "Et ve et ürünlerinde bu Ramazan ayında zam beklemiyoruz. Et ve Süt Kurumu bu konuda gereken tedbiri almış durumda. Ramazan pidesi geçen seneki fiyattan sofralarımızda yerini alacak. Ayrıca, hayırseverler dağıtacakları paketlerin içini kontrol etmeli. Son tüketim tarihi gelmiş yada geçen gıda maddelerinin olup olmadığına bakmalı. Reklama kaçmadan hayırda yarış yapılmalı."

Pide ve kuru gıda fiyatı da aynı kaldı

Öte yandan Ramazanda diğer ürünlerde de korkulan zam haberleri gelmedi. Zam yapılmayacağı açıklanan Ramazan pidesinin ortalama 1.5 liradan satılması bekleniyor. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis de geçtiğimiz günlerde yapığı açıklamada, "Ramazan ayında kuru gıda ürünlerinde zam tahmin etmiyoruz, aksine kırmızı mercimekte yüzde 25'e varan bir gerileme öngörüyoruz" demişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23