• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramadi’den kaçış

Yeniakit Publisher
2015-04-20 08:10:00 - 2015-04-20 08:27:18
Ramadi’den kaçış

Irak’ın Ramadi şehrinde ordu birlikleriyle DAEŞ arasındaki çatışmalarda kurşunların hedefi olmak istemeyen binlerce kişi, başta Bağdat ve Peşmerge güçlerinin kontrolündeki bölgeye göç etmeye devam ediyor. Ramadi’deki şiddetli çatışmalar yüzünden 90 binden fazla kişinin bölgeyi terk ettiği açıklandı.

Emperyalist ABD önderliğindeki güçlerin olmayan kitle imha silahlarını bahane ederek Irak’ı işgal edip, Saddam’ı devirmesinden sonra komşumuz-kardeş ülkede gözyaşı ve dram eksik olmuyor.  Bir yandan yabancı işgal güçleri diğer yandan da DAEŞ tehlikesi, Irak’ta hayatı yaşanmaz hale getirdi. Son alarak  DAEŞ’in dört koldan kuşattığı Ramadi şehrinden kaçışlar devam ediyor. Ordu birlikleriyle DAEŞ arasındaki çatışmalarda kurşunların hedefi olmak istemeyen binlerce kişi, başta Bağdat ve Peşmerge güçlerinin kontrolündeki bölgeye göç ediyor.

Bölgedeki  edinilen bilgiye göre, DAEŞ’in kuşattığı Ramadi’de halk, yerleşim birimlerini terk ediyor. Ramadililer, yanlarına aldıkları eşyalarıyla yollara düşerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kontrolündeki Diyala vilayetine bağlı Kelar ilçesine doğru ilerliyor. Kelar’a ulaşan Ramadililer, gerekli güvenlik aramalarının yapılması için uzun kuyruklar oluşturuyor.

“NEREDE KALACAKLARI BELLİ DEĞİL”

Kelar Bölgesi Göç ve Göçmenler Dairesi Müdürü Adil Ali, yaptığı açıklamada, bir gün içinde yaklaşık bin ailenin bölgelerine göç ettiğini belirterek, sığınmacıların nerede barındırılacağının henüz belli olmadığını söyledi. Kelar’ın girişindeki güvenlik yetkilileri, sığınmacıların Süleymaniye’deki Arbet Kampı’na doğru gittiklerini ifade etti. Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet de Ramadi’den şu ana kadar 90 bin kişinin göç ettiğini, bunların çoğunluğunun Bağdat, Babil, Vasit, Kerbela gibi vilayetler ile Kürt bölgesine sığındığını bildirdi. Muhammet, sığınmacılara yardım etmek için Irak Sünni Vakfı ile iletişim halinde olduklarını ve gerekli hazırlıklara başladıklarını vurguladı. Halkın geçici olarak camilerde ve okullarda barındırılacağını söyleyen Muhammet, Ramadi’de şartların normalleşmesinden sonra bu kişilerin tekrar evlerine gönderileceğini belirtti. Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Enbar vilayeti merkezi Ramadi’ye yönelik geniş çaplı bir operasyon için “büyük miktarda” silah ve mühimmatın gönderilmesi talimatı vermişti
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23