• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rakka’ya bomba yağdı

Yeniakit Publisher
2014-11-28 08:26:00 - 2014-11-28 08:09:48
Rakka’ya bomba yağdı

Suriye rejim ordusuna ait savaş uçakları, IŞİD’in kontrolündeki Rakka’ya hava saldırısı düzenledi. Saldırıda aynı aileden 1’ çocuk 5 kişi ölürken, 15 kişi de yaralandı.

RAKKA - Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının terör örgütü IŞİD’in denetimindeki Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında 5 kişinin öldüğü bildirildi. Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, rejime ait savaş uçaklarının kentin farklı bölgelerine düzenlediği “vakum bombalı” saldırılarda biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Yerel aktivistler, bölgeye düzenlenen 6 hava saldırısında çok sayıda ev ve aracın kullanılamaz hale geldiğini ifade etti. Kentteki IŞİD kaynakları da saldırılarda aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiğini kaydetti. Rejim güçlerinin önceki gün Rakka kentine düzenlendiği 10 hava saldırısında, 130 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı belirtilmişti.

ABD SALDIRIYI KINADI

ABD Dışişleri Bakanlığı ise, Suriye’de Esad rejiminin Rakka kentine düzenlediği hava saldırılarında çok sayıda sivilin ölümüne neden olmasını kınadı.

ÇOCUKLAR PERİŞAN

 Öte yandan Suriye’de üç yılı aşkındır devam eden iç savaşta, aileleri zor duruma düşen çok sayıda çocuk ağır işlerde çalışmak zorunda kalıyor. İç savaş şartlarına bir de ağır iş yükünün eklenmesi, çocuklar üzerinde olumsuz fiziki ve psikolojik etkiler bırakıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Savaşın acılarını yaşayan çocuklardan sadece biri olan, İdlip iline bağlı Kefertharim kasabasında yaşayan Safi Nevfel, yaşadıkları zor şartları, “Ülkemizin geçirdiği sıkıntılı günler nedeniyle her şey çok pahalı oldu. Ailemin ev harçlıklarına yardım edebilmem için çalışmak zorunda kalıyorum” sözleriyle anlattı.

Çocuklar, iç savaş nedeniyle yetişkinler için tehlikeli kabul edilen ağır ve tehlikeli işlerde çalışmak zorunda kalıyor. Yaşam mücadelesi veren birçok çocuk başta oto tamirciliği olmak üzere seyyar satıcılık ve manavcılık gibi zor işlerde çalışıyor. Uluslararası örgütlerin yokluğunda, ebeveynlerini kaybetmiş 7-8 yaşlarındaki küçük çocuklar da bazen çalışmak zorunda kalıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23