• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rakı masasından İHL müdürlüğüne

Yeniakit Publisher
2017-09-16 06:58:00 - 2017-09-16 11:34:51
Rakı masasından İHL müdürlüğüne

Sosyal medyadan, rakı sofralarında oturduğu görüntüleri paylaşan Ceyda Çakıroğlu'nun, Kız İmam Hatip Lisesi'ne müdire olarak atandığı ortaya çıktı.

MUSTAFA DURMAZ / İSTANBUL - Sosyal medyadan rakı sofralarında oturduğu görüntüleri paylaşan Davutpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ceyda Çakıroğlu’nun millî ve mânevî değerlerimize bağlı bir nesil yetiştiren İmam Hatip Lisesi'ne müdire olarak atandığı öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetici görevlendirme atamalarında skandal bir olay yaşandı. Sosyal Medya hesaplarından rakı sofrasında oturduğu görüntüleri paylaşan Davutpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ceyda Çakıroğlu’nun millî ve mânevî değerlerimize bağlı bir nesil yetiştiren İmam Hatip Lisesi’ne müdire olarak atandığı bildirildi. 

GÖZBEBEĞİMİZ OKULLAR KİME EMANET?

MEB tarafından yapılan idareci atamalarında özellikle imam hatip okullarına ‘alakasız’ kişilerin yerleştirildiği belirlendi. Sosyal Paylaşım Sitesi şahsi Facebook adresinden rakı içerken çekildiği fotoğrafları maharetmiş gibi paylaşan Davutpaşa Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ceyda Çakıroğlu’nun Yeni Türkiye’nin gözbebeği konumunda olan Bahçelievler’deki Ahmet Şişman Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne müdire olarak atanması tepkiyle karşılandı. Veliler, öğrenciler tarafından örnek gösterilmesi gereken bir müdirenin içkili fotoğraflarının internette dolaşmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, söz konusu yanlışın en kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.

ÖZTÜRK: YÖNETMELİKTE ‘SIKINTI’ YAŞIYORUZ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, “Yönetmelikten kaynaklanan bir sıkıntımız var. Farklı branşlardan atama yapılabildiği için bu şekilde görevlendirmeler de ortaya çıkabiliyor. Kız liselerinde atanan idarecilerde kadın önceliği var. Yani erkek 100 puan alsa bile, kadın 60 puan alsın; burada öncelik 60 puan alan kişinindir. Ceyda Çakıroğlu da mülakatta 93 puan almış. Oldukça yüksek puan alan birisinin de İmam Hatip’i istemesi de trajikomik bir olay” ifadelerini kullandı.

SOLMAZ: OKULLA UYUM SAĞLAYAMAZ

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Eski Başkanı İbrahim Solmaz ise, İmam Hatiplere yapılan müdür atamalarının Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekerek, "İdareci atamalarını, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yapması gerekirken, puan sistemiyle görevlendiriliyorlar. Söz konusu kişinin puanı da diğer adaylardan yüksek olduğu için bu okula düşmüş. Bizim arzumuz da, okullarımıza İmam Hatip'in ruhuna uygun müdür görevlendirilmesidir. Bu yetkinin de Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne verilmesi gerekir. Dolayısıyla İmam Hatip'in ruhuna uygun olmayan kişilerin müdür ya da müdirelik yapmasını doğru bulmuyoruz. Zaten okul ile de çok da uyum sağlamayabilir. Bu bakımdan da ayrıca sıkıntılar doğurabilir" açıklamasında bulundu. 


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23