• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PYD'den skandal 'Rakka' açıklaması!

Yeniakit Publisher
2016-05-26 16:10:00 - 2016-05-26 16:27:11
PYD'den skandal 'Rakka' açıklaması!

Terör örgütü PYD, DAEŞ'den kurtarıldıktan sonra Rakka'nın sözde 'Rojava Federal Yönetimi'nin bir parçası olacağını öne sürdü.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD, Demokratik Suriye Güçleri’nin operasyon başlattığı Rakka kentinin DAEŞ’den kurtarıldıktan sonra"Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi’nin bir parçası olacağını" öne sürdü. Demokratik Suriye Güçleri'nin ana unsurunu, PYD'nin silahlı kanadı YPG oluşturuyor.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre, PYD'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki temsilcilerinden Garib Hassou, “Rakka’ya yönelik saldırı başladı ve kentin kurtarıldıktan sonra kuzey Suriye’de kurduğumuz demokratik federal sistemin bir parçası olması mantıklı olacak” dedi. Sputnik'e konuşan Hassou, Suriye ordusunun Rakka’da teröristlere karşı bir şey yapamadığını ve Rakka’nın Kürt bölgesine katılmasına itiraz edemeyeceğini söyledi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden Telal Selo ise Rakka’nın Kürt bölgesine dahil edilmesi konusunda ABD ile herhangi bir görüşmeleri olmadığını belirtti. Selo, “Herhangi bir söz verilmedi. Bu konuda ABD’den herhangi bir söz istemedik. Suriyeliler kentin federal rejimin bir parçası olması konusunda kendi kararlarını verecek. Rakka, Deyr ez-Zor ve diğer yerlerin kurtarılması için düzenlenecek operasyonlara katılmaya hazırız” diye konuştu.

Suriyeli Kürtler, geçtiğimiz Mart ayında Cezire, Kobani ve Afrin kantonlarını birleştirdiğini duyurarak, "Rojava ve Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistemi"ni" kurduğunu ilan etmişti. Bu hamle, Türkiye ve ABD'nin yanı sıra Esad rejiminin de tepkisine neden olmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23