• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Psaki bu kez Türkiye'yi savundu

Yeniakit Publisher
2015-02-28 12:13:00 -
Psaki bu kez Türkiye'yi savundu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, ABD Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) James Clapper, Türkiye'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığı sözlerine karşı Türkiye'yi savundu.

Başkent Washington'da düzenlenen basın toplantısında, Clapper'ın sözleri ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Psaki, Bu yorumlara ilişkin sorular için gidilmesi gereken yer Ulusal İstihbarat Dairesi. Ancak, ben Türkiye'nin bizim için önemli bir ortak olmayı sürdürdüğünü söyleyeceğim. Türkiye, bizim IŞİD'e karşı koalisyon mücadelemizde gereken her türlü adımı attı. Yalnızca askeri açıdan değil, yabancı savaşçılar konusunda da, finansal konularda da. Baştan beri belirtmekte olduğumuz gibi bu konuda, küresel toplumun yapabileceği daha çok şey var. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelerle, bu konuda bu adımları attık diye konuştu. Psaki, Türkiye'nin Suriyeli muhalifleri eğit-donat programına da destek verdiğini belirtti.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper, Senato Silahlı Kuvvetler Komitesi'nde düzenlenen oturumda, Türkiye'nin önceliğinin IŞİD ile mücadele olmadığını ve bunun sonucunda meydana gelen 'hoşgörülü ortam'ın örgüte katılan yabancı savaşçıların yüzde 60'ının Suriye'ye giderken güzergâh olarak Türkiye'yi seçmesine neden olduğunu savunmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23