• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Provokatörlerin işletmelerine mühür

Yeniakit Publisher
2015-08-05 08:23:39 - 2015-08-05 08:23:38
Provokatörlerin işletmelerine mühür

Gazetemiz Akit, Yeşil Yol projesine karşı halkı kışkırtan “Havva Ana” lakaplı Rabia Özcan ve Yalçın Şahin’in işletmelerinin kaçak olduğunu okuyucularına duyurmuş, bunun üzerine jandarma ekipleri harekete geçmişti. “Havva Ana” lakaplı Rabia Özcan ve Yalçın Şahin’in işletmelerinin çalışma ruhsatı olmadığını belirleyen jandarma, her iki işletmeyi de mühürledi.

Yeşil Yol projesine karşı halkı kışkırtan “Havva Ana” lakaplı Rabia Özcan ve Yalçın Şahin’in işletmeleri çalışma ruhsatı olmadığı gerekçesiyle mühürlendi.

İŞLETMELER MÜHÜRLENDİ!

Rize Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığı’nın; Yalçın Şahin’in Kavrun Yaylası’nda bulunan restoran ve işletmesi ile Rabia Özcan’ın Ayder Yaylası Hüser Dere Vadisi içerisinde bulunan alabalık üretim havuzu ve binasının çalışma ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle mühürlendiği bildirildi.  Jandarma ekipleri, söz konusu işletmelerin Maliye’ye kaydı olmadığı ve  İl Özel İdaresinden izinlerin alınmadığı gerekçesiyle de tutanak tuttu.

Rize Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığı; Kavrun Yaylası’nda 8 işletme sahibine de para cezası kesti.

YAYLAYI ÇİFTLİĞE ÇEVİRMİŞ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yalçın Şahin’in Kavrun Yaylası’nda bulunan restoran ve işletmesi; Milli Park sahasında ve kontrollü kullanım alanı içerisinde yer alıyor. Restoran ve işletme, 3. Derece SİT alanı, Mera ve Turizm Alan Sınırı içerisinde bulunuyor. Yalçın Şahin’e ait yayla evinin de ailece yöresel yemek yapılarak gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulduğu tespit edildi.

ANNE VE OĞLU DA İŞGALCİ

Rabia Özcan’ın da yaylada kaçak alabalık üretim havuzu ve kaçak binası olduğu tespit edildi. Rabia Özcan’ın oğlu Tayfun Bekar da, Çamlıhemşin ilçesinde orman alanını işgal ettiği gerekçesiyle yargılandığı öğrenildi. Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı’nın; orman alanında işgal ve faydalanma suçunu işlediği gerekçesiyle Tayfun Bekar hakkında dava açtığı bildirildi.

YEŞİL YOL PROJESİ İLE 8 İLİN YAYLASI BİRLEŞECEK

Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) 

tarafından yürütülen Yeşil Yol projesi; Samsun’dan Artvin’e kadar 8 ilin yaylalarını doğu batı istikametinde ve üst kotlardan geçerek turistik açıdan önemli yaylaları, tarihi ve kültürel değerleri birbirine bağlayacak.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23