• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Protokolde oturdu! Kim olduğu ortaya çıktı

Yeniakit Publisher
2017-05-22 21:35:00 -
Protokolde oturdu! Kim olduğu ortaya çıktı

Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali açılışında protokolün ön sırasında oturan ve herkesin kim olduğunu merak ettiği çocuğun kim olduğu ortaya çıktı.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali açılışında protokolün ön sırasında oturan ve herkesin kim olduğunu merak ettiği çocuk, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’nin evlatlığı çıktı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katıldığı Bilim ve Sanat Merkezleri Festivali açılışında protokolün ön sırasında oturan ve herkesin kim olduğunu merak ettiği Afrika kökenli sevimli çocuğun Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’nin evlatlığı olduğu ortaya çıktı.    Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili’nin eşi Hamide Bilgili’nin kucağında herkesin dikkatini çeken çocuğun 3 yaşında olduğu ve adının Adem olduğu Ahmet Emre Bilgili ve eşinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 'Koruyucu Aile Projesi' kapsamında evlat edindiği kaydedildi.

7 AYDIR BİZİMLE

Türkiye'de bakıma ihtiyaç duyan, sahipsiz çocuklar olduğunu belirten Bilgili, "Bakanlık bu çocukları en güzel şekilde sahiplendirmeye çalışıyor. Onun için de koruyucu aile diye bir sistem geliştirdi. Biz de bu sistem çerçevesinde Adem Bilgili adını verdiğimiz çocuğu sahiplendik. 7 aydır bizimle. Ona gerçek bir anne-baba olmaya, gerçek bir aile olmaya çalışıyoruz. 3 yaşını 21 Haziran'da dolduracak" dedi.  Kendisinin de çocuk evlerinde gönüllü görev yaptığını belirten Hamide Bilgili, “Adem’in ailesi Etiyopya’dan Türkiye’ye kaçak olarak gelmiş, annesi hastanede doğum yaptıktan sonra Ademi hastanede bırakıp ortadan kaybolmuş. Biz de Çocuk Evinden koruyucu aile olarak evlat edindik” diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23