• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Problemi her zaman fırsata çeviriyorsunuz

Yeniakit Publisher
2014-10-25 08:28:00 - 2014-10-25 08:09:03
Problemi her zaman fırsata çeviriyorsunuz

Türk yatırımlarına her zaman açık olduklarını belirten Portekiz Başbakan Yardımcısı Portas, Türkiye’nin sorunlara çözüm ve fırsata dönüştürme odaklı yaklaştığını belirterek, “İstanbul’a 20’nin üzerinde firmamızla geldik. Sonuç elde etmek istiyoruz” dedi. Portas, Türkiye’nin AB’ye dahil olmasının bölgeye istikrar sağlayacağını vurguladı.

Portekiz Başbakan Yardımcısı Paulo Portas, Türkiye’nin uluslararası düzende çok önemli bir rol oynadığını belirterek, “Türkiye bazen problemlerle karşı karşıya gelebiliyor. Ama biz Türkiye’nin problemleri her zaman fırsatlara çevirebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Portas, Türkiye- Portekiz İş Forumu öncesinde düzenlenen imza töreninde, Türkiye’nin AB üyeliği, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin geleceği ve her iki ülkenin 3. ülkelerde yapabileceği ortak çalışmalara ilişkin açıklamalar yaptı.

ULUSLARARASI ETKİNLİĞİNİZ YÜKSEK

Türkiye’nin son dönemde uluslararası düzende çok önemli bir rol oynadığına dikkati çeken Portas, “Türkiye bazen problemlerle de karşı karşıya gelebiliyor. Ama biz Türkiye’nin problemleri her zaman fırsatlara çevirebileceğini düşünüyoruz” dedi. Başbakan Davutoğlu’nun dışişleri bakanı olduğu dönemde kendisinin de dışişleri bakanlığı yaptığını, kendisinin çok iyi bir dostu olduğunu anlatan Portas, Portekiz’in Türkiye ile güçlerini birleştirmek istediğini kaydetti.

Portas, şöyle konuştu:
“Bugün burada JETCO için yaptığımız bu çalışmalar kağıt üzerinde kalacak türden temaslar değil. Bir sonuç elde etmek istiyoruz. Yeni iş birlikleri istiyoruz. 20’nin üzerinde firmamızla geldik bugün İstanbul’a, bu firmalar halihazırda Türkiye piyasasında olan ya da olması muhtemel firmalar. Biz Portekiz olarak her zaman yabancı yatırıma açığız, özellikle Türk yatırımlarına. İki ülke de denizcilik ve taşımacılık alanında zaten çok büyük bir geçmişe sahip ülkeler. Ve daha fazla Türkiye yatırımı bekliyoruz.”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Türkiye- Portekiz İş Forumu’nda  şu ana kadar kararlaştırıldığı kadarıyla 30’un üzerinde ikili iş teması olacağını söyledi.

Son dönemlerde Türkiye’nin Gümrük Birliği’nden kaynaklanan rahatsızlıklarını Portekiz’in çok iyi bildiğini ve yapıcı tutumuyla Türkiye’ye güven verdiğini aktaran Zeybekci, Türkiye ile Portekiz’in birbirini tamamlayıcı iki olduğunu ve 3. ülkelerde ortak iş yapabileceklerini kaydetti ve Portas’a teşekkür etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23