• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Fatih Portakal'ın 'terörist' aşkı bitmiyor

Yeniakit Publisher
2017-12-19 15:32:00 - 2017-12-19 15:54:01

Fox TV’de haber sunan Fatih Portakal, '68' komünist kuşağının 'kahramanlaştırdığı' terörist Deniz Gezmiş’i allayıp pullayarak adeta komünist propaganda yaptı.

 YENİAKİT.COM.TR - Rıdvan Dilmen geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için ''Parkasız Deniz Gezmiş'' ifadesini kullanmıştı. Dilmen'in bu açıklamasına AK Parti ve MHP kanadından çok sert tepkiler gelmişti.

PORTAKAL'DAN 'KOMÜNİST' PROPAGANDA

Ekranlarda ‘tarafsız’ gibi görünmeye çalışan Faith Portakal ise gerçek yüzünü yine belli etti. Dün akşamki yayınında Deniz Gezmiş’in savunmasını tiyatral bir şekilde okuyan Portakal, Deniz Gezmiş’in bir terörist olmadığını söyleyerek teröristi aklamaya çalıştı.

DAHA ÖNCE DE PKK'YA TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Daha önce de ''PKK’ya teşekkür etmek zorundayız'' diyerek terör yanlısı tavrını gözler önüne seren Portakal’ın Deniz Gezmiş adlı bir teröristi de benimsemesi şaşırtmadı.

(Fatih Portakal: PKK'ya teşekkür etmeliyiz...)

ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte Portakal’ın yerlere göklere sığdıramadığı Deniz Gezmiş'in icraatlarından bazıları; Silahlı mücadele için Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu'nu kurdu. ABD Büyükelçiliği önünde nöbet tutan polislere kurşun sıktı. Banka ve araba soygunları yaptı.

THKO TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KURDU

Gezmiş, hapisten çıkmasından sonra öğrenci hareketlerinden uzaklaşarak Sinan Cemgil ve Hüseyin İnan'la birlikte Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu'nu kurdu. Kimileri tarafından "Türkiye'de silahlı mücadele veren ilk siyasi örgüt" diye pazarlansa da, THKO hem o günkü hem de bugünkü hukuk literatüründe tipik bir 'terör örgütü' idi ve öyle faaliyet gösterdi.

POLİSE KURŞUN SIKTILAR

Deniz Gezmiş ve arkadaşları THKO'nun kuruluşunu, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde nöbet tutan polislere kurşun sıkarak ilan etti.

Yaralanan polislerin düştüğü yere, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve Sinan Cemgil tarafından THKO bildirisi bırakıldı.

BANKA SOYGUNU, GASP, HIRSIZLIK, ADAM KAÇIRMA...

Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaptığı eylemlerden bazıları ise şöyle:

-Silah tehdidiyle İş Bankası'nı soyma,

-İstanbul'da birçok soygun ve gasp eylemi,

-ODTÜ'de görevli bir kişinin arabasının silah zoruyla gasp edilmesi,

-Zorla evine girilen bir astsubayın eşinin tabancayla yaralanması,

-Bir astsubayın silah zoruyla kaçırılması,

-Şarkışla ve Gemerek'te güvenlik güçleriyle silahlı çatışma, ABD askerlerinin kaçırılması...

yeniakit.com.tr

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23