• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Portakal suyu ile gripten korunun

Yeniakit Publisher
2016-01-21 00:49:00 - 2016-01-21 00:55:26
Portakal suyu ile gripten korunun

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Neriman İnanç, kış aylarında gripten korunmak için içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini önerdi.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr. Neriman İnanç , kış aylarında gripten korunmak için içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunun içilmesini önerdi.

Prof. Dr. İnanç, soğuk kış günlerinde artan grip salgınlarına karşı vücudu korumak için C vitamininin önemine dikkat çekti ve her gün bir bardak portakal suyunun içindeki C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirdiğini vurguladı. Prof.Dr. Neriman İnanç , vücutta yapımı mümkün olmayan ve dışarıdan alınan besinlerle vücuda giren C vitamininin azalmasıyla özellikle gribal hastalıklara davetiye çıkarıldığını belirtti. İnanç, şöyle konuştu:

"Potasyum, folat, B1, B2, B6 vitaminleri ve çeşitli mineralleri içeren portakal suyu, soğuklarla birlikte azalan enerjinin ve sürekli yorgunluk hissinin giderilmesi için tüketilmesi gerekir. Her gün portakal suyunun tüketilmesi halinde kişi, hastalıktan korunacaktır. Yetişkin bir insanın günlük ortalama 60 miligram civarında C vitaminine ihtiyacı var. Bir bardak portakal suyu, günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yetiyor. Ayrıca portakal suyunda bulunan flavonoidler, kanser hücrelerinin gelişimini engelliyor, kılcal damarları besliyor. Ayrıca portakal suyu antialerjik ve antimikrobiktir. Portakalda bulunan flavonoidlerin bir türü olan naringin, vücuda alınan gıdaların yağ yakımını sağlıyor. İçinde bulunan petkin ise bağırsak faaliyetlerinin düzenlenmesine, kolesterolün düşürülmesine ve kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı oluyor."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23