• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Polis vatandaşa 'bağırma lan' diyemez'

Yeniakit Publisher
2016-10-27 18:03:00 -
'Polis vatandaşa 'bağırma lan' diyemez'

Mahkeme, polisin vatandaşa bağırma lan şeklinde kaba sözler söyleyemeyeceğine hükmetti

Polis memuruyla bir vatandaşın yaşadığı tartışma davasında mahkeme emsal niteliğinde bir karar verdi. Karar göre devlet görevlisi vatandaşa "Bağırma lan" diye hitap edemez.
Emrah K.'nın kullandığı, eşi ve çocuklarının da bulunduğu araç, Haziran 2014'te İstanbul Ataşehir'de sel sularının içinde mahsur kaldı. İlk olarak kasko şirketini arayan Emrah K.'ya polisi araması gerektiği söylendi. Ardından 155'ten itfaiyeye, oradan tekrar polise yönlendirildi. Sular aracın camlarına kadar yükseldi ancak 1.5 saat geçmesine rağmen yardım gitmedi.

HaberTürk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, tepkiyle 155'i tekrar arayan Emrah K. ile polis memuru arasında şu konuşma yaşandı:

Polis memuru: İtfaiye aracını ara o zaman. Burayı arama, burası itfaiye değil.

Emrah K.: Biliyorum itfaiye olmadığını.

Polis memuru: Bağırma
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Emrah K.: Sizi aradık, ‘Tamam' demişlerdi.

Polis memuru: Bağırma lan, niye bağırıyorsun?

Emrah K.: (Hakaret ediyor.)

Polis memuru: Kafanı koparırım.

"YARDIMCI OLMAK İNSANİ BİR GÖREV"

Bunun üzerine 155'te görevli polis memuru Gökhan G., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sonucunda savcılık Emrah K. hakkında 'hakaret' suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.
Sanığın ciddi tehlikeye rağmen uzun zamandır yardım edilmemesine tepki göstermesinin doğal olduğunu belirten mahkeme ise, hiçbir devlet görevlisinin bu şekilde haklı bir tepki içinde olan vatandaşa 'Bağırma lan' şeklinde karşılık verme hakkının bulunmadığını ifade etti.
Sele maruz kalmış sanık ve ailesine yardımcı olmanın her şeyden önce insani bir görev olduğunu belirten mahkeme, ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23