• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PÖH için askerlik şartı aranmasın

Yeniakit Publisher
2016-08-19 09:33:00 - 2016-08-22 09:39:58
PÖH için askerlik şartı aranmasın

Son olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasında destansı bir mücadele veren ve vatan sevdalısı gençlerin ilgi odağı olan Polis Özel Harekat (PÖH) teşkilatına personel alımı hususunda son yayınlanan KHK ile yapılan değişiklikler faydalı karşılansa da bazı şartlar PÖH adayları için engel unsuru taşıyor. Özellikle ‘askerlik yapmış olma’ şartına takılan vatan sevdalısı birçok genç, PÖH olarak da vatanî hizmet verecekleri için adaylık sürecinde bu şarttan muaf tutulmalarını istiyor.

FARUK ARSLAN / İSTANBUL - Şehirlere çukur kazıp barikatlar kurarak özyönetim hayaline kapılan PKK’lılara ve köprüleri kapatıp darbeye kalkışan cuntacılara karşı verdikleri destansı mücadele ile adından söz ettiren Polis Özel Harekat (PÖH) birimi, vatansever gençlerin ilgi odağı olmuş durumda. Başvuru şartları hayli ağır olan PÖH birimi hakkında gençlerin yoğun talepleri üzerine son yayınlanan Kanun Hükmündeki Kararname ile bu sorun bir nebze de olsa giderilirken, adaylarda aranan ‘askerliği yapmış olma’ maddesi birçok PÖH adayının elini bağlıyor. Özel Harekatçı polis olarak da vatani görev îfa edecekleri için askerlik şartının kaldırılmasını bekleyen vatan sevdalısı gençlerden Emre Yıldırım ve Fatih Kaygusuz, bir an evvel millete hizmet için sabırsızlandıklarını, vatani görevlerini PÖH olarak yerine getirmek istediklerini ve önlerine engel çıkarılmaması gerektiğini belirttiler.

“POLİS ÖZEL HAREKAT DA ASKERLİK GİBİ VATANİ GÖREV”

OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmündeki 671 sayılı Kararname ile Polis Özel Harekat alımlarında lise ve dengi okullardan mezun olanlara başvuru imkanı sağlanması ile büyük bir heyecana kapıldığını ifade eden Emre Yıldırım, “Hayallerimin önü tekrar açılmış oldu ancak askerlik şartı olmazsa bizim gibi birçok kişi daha teşkilata girebilir. Sadece askerlik sıkıntı. Vatani görev olarak askerlik ile polisliğin, özelliklle Polis Özel Harekat’ın arasında bir fark olmadığını düşünüyorum. 12 aylık askerlik süreci, PÖH’lük için yer alan 28 yaş kıstası için de soruna yol açar.” dedi. Maddi anlamda dahi hiçbir beklentisi olmadığını belirten Yıldırım, “Gönüllü olarak yapmaya hazırım ben bu görevi. Evimizin tek çocuğu olmama rağmen vatan aşkıyla yanıp tutuşuyorum yıllardır. Hakkari gibi, Şırnak gibi vatan topraklarına o gitmeyecek, bu gitmeyecek, bizler gitmeyeceğiz de kim gidecek? Yetkililerimizden PÖH adayları için yeni bir düzenleme daha yapılmasını bekliyoruz.” şeklinde

“ASKERLİKTEN MUAF OLMAK İÇİN POLİSLİKTEKİ GİBİ ’10 YIL’ ŞARTI PÖH’LER İÇİN DE UYGULANABİLİR”

Bir diğer vatan sevdalısı genç olan ⁠⁠⁠Fatih Kaygusuz, Özel Harekat teşkilatına başvurabilmek için lise mezunu olmanın yeterli olması ile KPSS şartının kaldırılmasını olumlu karşıladıklarını ancak askerlik şartının çok büyük bir engel oluşturduğunu söyledi. PÖH için aaranan askerlik şartının da normal polislikteki gibi olması gerektiğini belirten Kaygusuz, “Polislere 10 yıl bu mesleği yapması durumunda askerlikten muaf olma hakkı tanınıyor. Aynı kıstas Özel Harekatçı polisler için de getirilebilir. Hatta süre daha fazla tutularak örneğin 10 değil 15 yıllık hizmet durumunda askerlikten muafiyet gibi bir durum olabilir. Bizler her halükarda bu vatana hizmet edeceğimiz için sürenin hiçbir önemi yok, yeter ki önümüze bu tür engeller, prangalar çıkarılmasın.” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23