• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

POAŞ Doğan’a peşkeş çekilmiş!

Yeniakit Publisher
2015-10-07 18:36:00 - 2015-10-07 18:59:13
POAŞ Doğan’a peşkeş çekilmiş!

Derinleştirilen 28 Şubat darbesi soruşturmasıyla ilgili tanık sıfatıyla ifade veren işadamı Hayyam Garipoğlu, Aydın Doğan’ın medya gücünü kullanarak POAŞ ihalesini aldığını söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat post-modern darbesinin medya ayağına yönelik soruşturmayı genişletti. Medya ayağına dair incelemeler için düğmeye basan savcılık, Doğan Medya Grubu hakkında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi’nden detaylı bilgi istedi.

Savcılık, POAŞ ihalesindeki haksız iddialara dair o dönem işlem yapan ve talimatları verenlerin kim olduğunu sordu. Soruşturma kapsamında tanık sıfatıyla ifade veren işadamı Hayyam Garioğlu, “POAŞ ihalesini ilk ben aldım. Ancak Mesut Yılmaz ihaleyi başkasına vermiş. Daha sonra Aydın Doğan, POAŞ’ı aldı. Basın gücünü kullanarak kar elde etti. Sadettin Tantan’ı, bakanlıktan aldırttı. Dinç Bilgin, Erol Aksoy ve Cem Uzan’a medya gücünü kullanarak saldırdı” dedi. Soruşturma kapsamında Savcı Aytekin Canikli’ye ifade veren Garipoğlu şunları anlattı: “1998 yılında POAŞ ihalesine girdim. 1 milyar 160 USD teklif verince ihale bende kaldı.

İHALE YEĞENE

Fakat dönemin başbakanı Mesut Yılmaz ihaleyi başka birilerine vermiş. Yılmaz’ın yeğeni Mehmet Kutman ‘kim kazanırsa kazansın ihaleyi biz alacağız’ dedi. Kazanmama rağmen ihale bana değil, Mehmet Kutman’ın da içinde bulunduğu Kamuran Çörtük ve Turgay Ciner grubuna verildi. Bunun üzerine idari yargıya başvurdum. Bu yüzden Mesut Yılmaz bana düşman oldu.”

Garipoğlu, kısa bir süre sonra ilgisi olmadığı halde Nesim Marki cinayetinden gözaltına alındığını anımsatarak “Hakkımda cinayetten açılan dava ticaret davasıyla birleştirildi. Sonra zaman aşımından düştü. Doğan Grubu o dönem hakkımda asılsız yayınlar yaptı. İhaleden sonra Aydın Doğan’ın bana sorması üzerine POAŞ’ın çok karlı bir iş olduğunu söyledim. Bunun üzerine Doğan Petrol Ofisiyle ilgilenmeye başladı. Mehmet Kutman’a verilen POAŞ ihalesi o dönem bedeli ödenemediğinden iptal edilmişti. Ayrıca Mesut Yılmaz’ın talimatıyla yasalara aykırı şekilde 40 milyon dolarlık teminat mektupları yakılmayıp iade edildi. Daha sonra hemen hemen aynı rakamlarla İş Bankası ile birlikte Aydın Doğan POAŞ ihalesini aldı” dedi.

MEDYA GÜCÜNÜ KULLANDI

Medya gücünü kullanan Aydın Doğan’ın yayınlarıyla iş bankası yöneticilerini baskı altına aldığını öne süren Garipoğlu, “İş bankası hislerini çok uygun fiyata alıp sonradan OVM’ye 3 misli fiyata satarak POAŞ’ı elden çıkarttı. Basın gücünü kullanarak kar elde etti. Hatta Mehmet Ali Birand’ın programına katılan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan yayında Birand’a ‘sizin patronun Dış Bankı nasıl aldığını biliyoruz’ dedi.

(STAR)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23