• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK’ya karşı sınırda havan radar ağı

Yeniakit Publisher
2017-12-07 11:01:00 -
PKK’ya karşı sınırda havan radar ağı

Bakan Nurettin Canikli, PKK terör örgütünün artan havanlı tacizlerine karşı sınır hattı boyunca havan tespit radarı sayısını artıracaklarını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kuzey Irak sınırında PKK terör örgütünün artan havanlı tacizlerine karşı sınır hattı boyunca havan tespit radarı sayısını artıracaklarını söyledi.

Canikli, “Havan topu atıldığı anda radar onu tespit ediyor, merminin nereye düşeceğini takip ediyor ve ona göre tedbir alınıyor. Tamamen yerli bir sistem. Şimdi onu her yere koyuyoruz. 3 ay içinde tümünü tamamlayacağız. Sınırlarımızdaki bu cihazın sayısını üçte katlıyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Canikli, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne PYD’nin temsilcisinin alınmaması konusunun Türkiye’nin tartışmasız kırmızı çizgisi olduğunu belirtirken, “Hiç tartışmasız. PYD/YPG bir terör örgütüdür ve hiçbir şekilde bu tür masalarda yer almayacak. Orada taviz vermemiz de yumuşamamız da hiçbir şekilde söz konusu değildir” diye konuştu.

SIRADA İDLİB VAR

Bakan Canikli, Suriyelilerin vatanlarına dönmeleri noktasında da, “İdlib sakinleştirildikten sonra oraya çok ciddi bir geçiş olacak. Mesela El Bab’da dönüşler 100 bin kişiyi buldu. El Bab 2 bin kilometrekarelik küçük bir bölge. İdlib ise 5 bin kilometrekare. Afrin’i de katarsanız çok daha büyük bir yerleşim alanı. Ayrılanların topraklarına dönmesi çağrısını biz her yer için yapıyoruz. Ama bizim inisiyatifimizle yerleşme noktasında sırada İdlib var şu anda. İdlib temizlendikten ve tam anlamıyla kontrol sağlandıktan sonra çok ciddi bir dönüş olacağını tahmin ediyoruz” dedi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO


Yeni Akit Gazetesi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23