• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK'nın Suriye kolu PYD lideri Müslim'den ABD itirafı geldi

Yeniakit Publisher
2016-05-01 19:57:00 -
PKK'nın Suriye kolu PYD lideri Müslim'den ABD itirafı geldi

PKK'nın Suriye kolu PYD lideri Salih Müslim, HDP Washington temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen Kürt konferansında bir konuşma yaparak, PKK ile ABD'nin ortak hareket ettiğini itiraf etti.

PKK'nın Suriye kolu PYD lideri Salih Müslim, Konferansta ABD’yle ilişkilerine değindi “Amerika’yla sadece askeri ilişkimiz var. Washington bize açık bir şekilde, siyasi yönden destek vermeyeceklerini söyledi” diye konuştu. PKK’yle ilişkilerine ise Salih Müslim, “PKK ve PYD arasında bir ilişki yok. Ancak genel anlamda KDP, KYB, Goran ve PKK’yle iyi ilişkilerimiz var” dedi.

Salih Müslim ayrıca, İsrail ile ilişkilerinin olmadığını, ancak İsrail’e karşı da olmadıklarını dile getirdi.

HDP Genel Merkezi'nden 27 Nisan’da yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş'ın, HDP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve TBMM Başkanvekili Pervin Buldan'ın yer aldığı heyetin bir dizi görüşmelerde bulunmak üzere Amerika'ya gittiği belirtilmişti.

Açıklamada, Demirtaş ve beraberindekilerin HDP Washington temsilciliği tarafından her yıl düzenlenen Kürt konferansa katılacakları ifade edilmişti.  Selahattin Demirtaş’ın “çözüm süreci”nin yeniden başlaması için Obama yönetimiyle üst düzey görüşmelerde bulunacağı ifade ediliyor.

Ankara-Washington-Brüksel hattında ikinci “çözüm süreci” arayışları konusunda yoğun diplomasi trafiği yaşanıyor. Ankara ise, PKK'nin silah bırakmasını ve sınır dışına çıkmasını masaya oturmanın ön koşulu olarak öne sürüyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23