• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK'nın kaçırdığı 3 kız kurtarıldı

Yeniakit Publisher
2016-09-27 15:23:00 - 2016-09-27 15:26:32
PKK'nın kaçırdığı 3 kız kurtarıldı

Van'da terör örgütü PKK'lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenirken, polisin düzenlediği operasyonla sonrası kurtarılan 3 kız emniyette ifadelerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde, 24 Eylül'de PKK'lı teröristler tarafından dağa götürülmek istenen, yaşları 15 ile 18 arasındaki 3 kız, polis tarafından Van'ın Edremit İlçesi Kurubaş Mahallesi'nde yapılan operasyonla kurtarıldı. Kızları terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna götürmeye çalışan şüpheliler V.A. ve E.L. ise gözaltına alındı.

Operasyon sonrası Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesi alınan 3 kız, ailelerine teslim edildi. İkisi lise öğrencisi olduğu belirlenen kızlar, savcılıktaki ifadelerinde, pişman olduklarını söyledi. Kızlar, kendilerini dağa götürmek isteyen kişilerden de şikayetçi oldu.

Kızlar ifadelerinde planın HDP Erciş İlçe Başkanlığı'nda yapıldığını ve V.A.'nın burada kendilerini yönlendirdiğini söyledi. Yakalanmadan bir gün önce Erciş'teki bir kafede arkadaşlarıyla bir araya geldiklerini anlatan kızlarndan biri ifadesinde şunları söyledi:

"Arkadaşım, konuştuğumuz sırada HDP ilçe binasına gideceğini söyledi. Daha önce partiyle bir ilişkisinin olduğunu bilmiyordum. Birlikte HDP'ye gittik. Arkadaşım orada bir erkekle konuşuyordu. Çıktığımızda ne olduğunu sordum. Arkadaşım da bana 'Dağa gitmek istiyorum' dedi. Ben daha önce böyle bir düşüncesinin olduğunu duymamıştım. Kendisine gitmemesi ve okumamız gerektiğini söyledim. Akşam mesajlaştığımızda 'Yarın gidiyorum, hakkını helal et' diye mesaj attı. Ben de 'Seni yalnız bırakmam ben de geliyorum' diye cevap yazdım. HDP'de konuştuğu kişiyle sabah buluşup gideceğimizi söyledi. V.A. ile yola çıktıktan sonra aracımıza bir kişi daha bindi."

Gözaltındaki V.A. ve E.L.'nin sorgularının sürdüğü belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23