• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK'lılar duvarlara neden delik açıyor?

Yeniakit Publisher
2015-10-07 13:34:00 - 2015-10-07 13:47:47
PKK'lılar duvarlara neden delik açıyor?

PKK'lı teröristler Silvan'da güvenlik güçlerine pusu kurmak ve operasyonlardan kaçabilmek için evlerin duvarlarına delikler açtı.

Silvan Kaymakamlığı tarafından 2 Ekim saat 06.00'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile "ilçede bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması, mayınlı barikatların kaldırılması ve bölgede konuşlu teröristlerin yakalanması"na yönelik operasyon yapıldı.

Yasağın dün 17.30'da sona ermesinin ardından teröristlerin ilçedeki saldırılarının neden olduğu boyut da gözle görülür hale geldi.

EV, İŞ YERİ VE ARAÇLAR ATEŞE VERİLMİŞ

Mescit, Tekel ve Feridun mahallelerinde teröristlerce ateşe verilen birçok ev, iş yeri ve araçlarda hasar oluştuğu, bazı evlerin duvarlarına ise çok sayıda kurşun isabet ettiği görüldü.

PUSU KURMAK İÇİN DELİK AÇMIŞLAR

Teröristlerin, olası bir baskında bulundukları yerlerden kaçmak ve güvenlik güçlerine pusu kurmak için evlerin duvarlarına delik açması nedeniyle de birçok ev kullanılamaz hale geldi. Yasağın sona ermesiyle evlerinden çıkan vatandaşlar, hem hayatlarından endişe duydukları yakınlarını ziyaret etti hem de alışveriş yapma imkanı buldu. Günler sonra kepenk açan esnafın da iş yerlerinin temizliğini yaptığı görüldü.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

OKULLAR HEDEF ALINDI

Silvan'da bulunan Türk Telekom YİBO Ortaokulu ve pansiyonunun çatısını ateşe veren teröristlerin, kendilerine kaçış yolu açmak için pansiyon binasının duvarlarını yıktığı gözlendi. Teröristlerin saldırısı sonucu Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kız Meslek Lisesinin yanı sıra Silvan 4 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin de hasar gördüğü ve yağmalandığı öğrenildi. Kaymakamlığın oluşturduğu komisyon tarafından hasar tespit çalışmalarına başlanan ilçede, çalışmaların iki ekip tarafından sürdürüldüğü belirtildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23