• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK ve Esed Türkiye'ye karşı harekete geçti

Yeniakit Publisher
2017-02-27 20:16:00 -
PKK ve Esed Türkiye'ye karşı harekete geçti

Esed rejimi ordusu Halep’in doğusunda PKK’nın Suriye kolu PYD’nin kontrolündeki alana ulaştı. Rejim yanlıları Fırat Kalkanı’nın Rakka yolunu kestik, dedi.

Timetürk'ten Melahat Kemal'in haberine göre; Esed rejimine bağlı ordu ve destekçisi Şii militanlar Halep'in doğusunda sürdürdükleri operasyonlar sonunda PKK'nın Suriye kolu PYD kontrolündeki alanlara ulaştı. Cub Hafi köyünü ele geçiren rejim yanlıları Menbic'in güneybatısındaki Bizza'da terör örgütü PYD / PKK ile birleşti.

Halep'in doğusunda, Bab'ın güneyinde Esed rejimi ve PYD / PKK'nın fiziki bağı kurması ile Türkiye'nin bir süredir üzerinde çalıştığı Rakka operasyonunda Tabka yolu kapandı. Rejim yanlısı basın yayın organları da gelişmeyi Türkiye'nin Rakka yolunu kesildiği şeklinde yorumladı.

ESED REJİMİNDEN TERÖRE KORUMA

Bu gelişmenin ardından yerel kaynaklar Halep'in kuzeyinde Minag ve Tel Rıfat'ta terör örgütü ile anlaşan Esed rejiminin Menbic kırsalında da PYD / PKK ile koruma anlaşması yapabileceğini ifade ediyor.

Yerel kaynaklara göre, Esed rejimi Fırat Kalkanı güçlerinin Tabka üzerinden Rakka'ya giden yolunu keserek hem PYD / PKK'yı hem de IŞİD'i koruyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Esed rejimi ve terör örgütü PYD / PKK, Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak ve milli güvenlik endişeleri nedeni ile terör örgütlerine karşı başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı'na karşı da ortak propaganda yapıyor. Fırat Kalkanı güçleri ile karşı karşıya gelen Esed rejimi ve PYD / PKK militanları arasında yer yer çatışmalar yaşanıyor.

Daha önce Esed rejimi ve PYD / PKK'ya bağlı militanlar Halep'in kuzeyinde Fırat Kalkanı güçlerine saldırmış, Bab'ın güneybatısındaki Ebu Zeydin'de de çatışmalar yaşanmıştı. En son dün Tadif çevresinde meydana gelen çatışmalarda en az 22 rejim askeri ÖSO tarafından öldürülmüştü.

MENBİC GÜNDEMDE, TEL ABYAD TEK ALTERNATİF

Bab ilçesini ele geçirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda Menbic'i gündemine alan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın Rakka operasyonu için artık tek bir alternatifi bulunuyor.

Halep'in doğusunda Tabka üzerinden Rakka'ya giden yolu kapatan Esed rejimi ile Rusya'nın askeri ittifakı nedeniyle Türkiye için Tel Abyad'tan Rakka'ya uzanan bölge tek alternatif olarak yorumlanıyor.

Tel Abyad'tan Rakka'ya uzanan bu bölgenin terö örgütü PYD / PKK kontrolünde olması ve örgütün ABD tarafından desteklenmesi ise operasyonun imkanları konusunda soru işaretlerine neden oluyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23