• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK şokta! İlk istihbarat paylaşımı yapıldı

Yeniakit Publisher
2017-12-02 19:32:00 - 2017-12-02 19:46:14
PKK şokta! İlk istihbarat paylaşımı yapıldı

Türkiye-Irak-İran arasında ilk istihbarat paylaşımı PKK'ya yönelik Asos operasyonunda gerçekleşti.

IKBY’nin bağımsızlık referandumu kararının ardından birlikte hareket eden Türkiye, İran ve Irak’ın Asos harekâtında PKK’ya karşı ilk kez işbirliği yaptığı öğrenildi. Üç ayaklı istihbarat paylaşımı sayesinde örgüte ağır zaiyat verildi.

PKK’ya yurt içinde etkili operasyonlar düzenleyen Türkiye, örgütün Irak’taki varlığını da ortadan kaldırmaya yönelik hamleler yapıyor. Sınır ötesi operasyonlarda Türkiye’nin Irak ve İran’la üçlü istihbarat paylaşımlarının öne çıktığı belirtiliyor. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum kararı sonrası ortak hareket eden üç başkent, PKK terörünün sona erdirilmesi için de ilk kez işbirliğine gitti.

80'DEN FAZLA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

İstihbarat işbirliğiyle Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yapılan operasyonlardan önemli sonuçlar alındı. Son olarak Asos Dağı’na yapılan operasyonda bu istihbarat işbirliğinin önemli etkisi olduğu ifade edildi. Operasyonlarda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş uçakları, Asos bölgesinde terör örgütüne ait 41 hedefi tahrip etti, 80’den fazla terörist öldürüldü. KARAR’a konuşan Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, operasyonun kabiliyet gösterisi olduğunu vurguladı. Ağar, bu operasyonda sadece F16’ların değil, takip uçakları, İHA ve SİHA’ların kullanıldığını belirterek “Sınırın 180 kilometre ilerisinde bunu yaparken aşağıdaki hedeflerin vurulması için koordinata ve analize ihtiyaç var. Bu nereden geldi? Irak ve İran’la Türkiye arasında bir istihbarat işbirliği var. Böyle bir fotoğraf var. Bunun ürettitği bir etki var” dedi.

OPERASYON PKK'YA BİR MESAJ
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bu operasyonların PKK’nın özellikle tartışmalı bölgelerdeki etkisine yönelik kuvvetli bir mesaj olduğunun altını çizen Ağar “PKK’nın orada tutmaya çalıştığı tabanla ilgili çok ciddi mesaj var. Türkiye terörle mücadele ederken aynı zamanda Irak’taki KDP ve KYB’ye dolaylı yoldan destek veriyor. Çünkü Suriye’de PKK’nın güç merkezine dönüşmesi nedeniyle KDP ve KYB taban kaybediyordu. Oysa Irak’taki tartışmalı bölgelerde yapılan operasyonlar PKK’nın toplumsal taban kaybetmesini sağlıyor. Çünkü ordaki toplumsal taban için TSK operasyonları caydırıcı etki oluşturuyor” diye konuştu.

Üç ayaklı istihbarat paylaşımının bir ilk olduğunu kaydeden Ağar, PKK hedeflerinin yerlerini belirleme ve koordinatlarını işaretleme konusundaki işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da büyümesinin beklendiğini ifade etti.

Kaynak: Karar

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23