• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK o bölgeye saldırı başlattı

Yeniakit Publisher
2017-12-13 17:14:00 - 2017-12-13 17:15:06
PKK o bölgeye saldırı başlattı

ABD destekli YPG/PKK teröristleri Deyr ez Zor kırsalında yeni saldırı dalgası başlattı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, ABD destekli PKK teröristleri Suriye'nin doğusundaki Deyr ez Zor kenti kırsalında yeni bir saldırı dalgası başlattı.

Deyr ez Zor ili doğu kırsalında, Fırat Nehri kenarında terör örgütü DEAŞ kontrolünde olan köylere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda örgütün DEAŞ'e ait birkaç noktada ilerleme sağladığı beliriliyor.

"SON BİRKAÇ GÜNDÜR ÇATIŞMALAR DURMA NOKTASINDAYDI"

Deyr ez Zor doğu kırsalındaki bölgede Terör örgütü DEAŞ ile PKK arasındaki çatışmaların son birkaç gündür sessizliğini koruduğunu aktaran kaynaklar, bölgeye sevkiyat yaptığı ifade edilen PKK teröristlerinin yapılan sevkiyatların ardından yeni bir saldırı başlattığını ifade ediyor.

Öte yandan DEAŞ ile PKK arasında bir 'ateşkes' anlaşmasının yapıldığı iddia edilmiş olsa da bu iddialar PKK tarafından yalanlandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

PKK tarafından başlatılan saldırılarda yaşanan çatışmaların ardından örgütün Abu Hardub köyünü DEAŞ'ten geri aldığı bilgisi kaydedildi.

Deyr ez Zor kırsalında ABD destekli PKK teröristleri ve Rusya destekli rejim güçleri-yabancı Şii milisler tarafından birçok koldan saldırılara maruz kalan DEAŞ, bölgede ağır bir yenilgiye uğramıştı.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ise geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, Suriye’nin DEAŞ'ten tamamen temizlendiğini belirterek, “Suriye’deki DEAŞ'li tüm birimler yok edildi ve tüm bölgeler de örgütten temizlendi.” ifadelerini kullanmıştı.

mepanews 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23