• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK hamisi Almanya

Yeniakit Publisher
2017-11-23 12:01:00 -
PKK hamisi Almanya

PKK’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yoğun baskısı karşısında mağaralarda kuruluş kutlamaları yaptığı belirlendi.

GÖKSEL ÇAĞLAV/ANKARA Kurulduğu 27 Kasım 1978’den bu yana en büyük zayiatını veren terör örgütü PKK’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yoğun baskısı karşısında mağaralarda kuruluş kutlamaları yaptığı belirlendi. Örgüte yakın haber ajansları kutlama haberlerini verirken, “Türk savaş uçaklarının sesleri kulaklarımızı tırmaladı” notunu aktardılar. 

TERÖRE EV SAHİPLİĞİ

Terör örgütü PKK, Almanya’nın Hidesheim kentinde büyük kutlamaetkinlikleri düzenledi. Almanya’da 22 Kasım 1993’ten beri PKK resmen terör örgütü olarak kabul edilip yasaklanmasına rağmen güvenlik güçleri ve savcılar terör örgütünün bayrak, pankart ve posterlerine göz yumuyorlar. Yasaklananlar arasında, sarı bez üzerine örgütün elebaşı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı da bulunuyor. Gösterilere Avrupa Birliği üyesi ülkelerden siyasi isimlerin de katıldığı öğrenildi. Etkinliğin başında Alman polisi gruba müdahale etmek isterken, siyasilerin devreye girmesiyle polis geri çekildiği gelen bilgiler arasında.

HEDEFLERİ YİNE KAN VE SAVAŞ

Güvenlik güçleri kutlamalar nedeniyle yurt içinde ve sınır ötesinde teyakkuza geçirilerek, olası saldırılara karşı duyarlıolmaları konusunda uyarıldı. Örgüte yakın ajans ve yayın organlarının kutlamaların dağlarda kalabalık bir ortamda olduğunu göstermek için, arşiv görüntüleri kullanmak zorunda kaldı. İstihbarat bilgilerine göre örgütün eleman bulmakta zorlandığı, katılımların en az olduğu bir dönem yaşadığı belirtildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HEM KORKU HEM TEHDİT

Örgütün Kandil yakınlarındaki bir mağarada yaptığı belirtilen etkinlikte ise, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, “Her zamankinden daha fazla bir savaş ve zafer yılı olacağını şimdiden ilan ediyoruz” açıklamasında bulundu. Olayları haberleştiren örgütün ajans ve yayın organlarının, Türk savaş uçakları ve Silahlı İnsansız Hava Araçları’ndan (SİHA) nasıl korktukları da haberlerine yansıdı. Haberi yapan muhabir gözlemlerini anlatırken, “Türk savaş uçaklarının sesleri kulaklarımızı tırmaladı” ifadelerini kullandı.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23