• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'PKK flaması açıldı' iddiası ortalığı karıştırdı

Yeniakit Publisher
2015-08-31 10:32:00 - 2015-08-31 10:36:18
'PKK flaması açıldı' iddiası ortalığı karıştırdı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde alkollü 2 kişinin askerlik şubesi önünde "PKK flaması açıldığı" iddiası üzerine vatandaşlar ayaklandı.

Akdağmadeni Askerlik Şubesi önünde tartışan alkollü iki kişi kendi aralarında kavga etmeye başladı. Kavgayı ayırmak isteyen asker ve polislere hakaret eden şahıslar, ifadeleri alınmak üzere Akdağmadeni İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayın sosyal medyada "PKK terör örgütü sempatizanları askere küfrederek PKK bayrağı açtı'' şeklinde yayılması üzerine vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne toplanmaya başladı.

Giderek kalabalıklaşan ilçe halkı, bir süre burada bekledi. Kalabalığın artması sonucu çevik kuvvet takviye ekibi istendi. Olayı "terör olayı" olarak algılayan vatandaşlar, polisten, şahısların kendilerine verilmesini istedi. Daha sonra, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girmek isteyen kalabalığa polis biber gazı ile müdahale etti. Bir süre sonra dağılan grup, tekrar bir araya gelerek emniyet binasına girmek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ve jandarma ekipleri kalabalığı geri püskürtmek için havaya ateş açtı. Ardından grup, İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına pet şişe ve taşlarla saldırdı.

BİR POLİS MEMURU YARALANDI

Olayda Emniyet Müdürlüğü binasının bazı camları kırıldı. İlçeye gelen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar tarafından sakinleştirilen grup, daha sonra dağıldı. Olaylar sırasında bir polis memuru, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23