• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK eylemlerini işte bu yüzden arttırdı!

Yeniakit Publisher
2015-09-10 17:57:00 -
PKK eylemlerini işte bu yüzden arttırdı!

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, son dönemde PKK'nın eylemlerini neden artırdığını açıkladı.

Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, TRT Haber'de yayınlanan Gökhan Gökçe'nin sunduğu Konuk Odası Programına katıldı.

HDP'NİN TAVRINI KOYMASI GEREKİYOR

Terörle mücadeleyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Nuh Albayrak "HDP'nin durumunu yeniden gözden geçirmesi gerekiyor" dedi ve şöyle devam etti: "Yüzde 13 oy HDP gibi bir parti için çok ciddi bir teveccühtür ama aynı zaman da büyük bir sorumluluk yüklemesidir. Biliyoruz ki HDP'nin veya o siyasi çizginin normalde aldığı oy potansiyeli yüzde 7 civarındadır. Bunun geriye kalanı HDP'nin ortaya koyduğu ilkeler doğrultusunda veya verdiği söz doğrultusunda bir güvenme unsurudur. O bakımdan HDP'nin bugün şartlar ne kadar zor olursa olsun, durumu ne kadar zor olursa olsun artık o geçmiş yıllardaki eski Türkiye sistemini veya eski Kürt siyaseti düzenini kolaya kaçan o istismarlar üzerine kurulu siyaseti bir kenara bırakıp gerçekten o toplum için bir şeyler vaat ediyorsa bunu o bahsettiğimiz sakin zemin, sakin ortam içerisinde yapabilecek bir iklimin oluşması için tavrını koyması gerekiyor.

PKK EYLEMLERİNİ ARTIRDI ÇÜNKÜ...

Aslında ben terör örgütünün son dönemdeki bu birden bire çok ciddi biçimde eylemleri tırmandırmasının da kendisi açısından bir endişeden kaynaklandığını düşünüyorum. Çünkü gerçekten yüzde 13 oy, ciddi bir oy oranı, artı bu oyların büyük bir kısmının Türkiye'nin bir çok yerinden vekil çıkarsa dahi, bölgeden tulum çıkarmasına bakarsanız tabiri caizse AK Parti'nin aldığı bir çok oyun HDP'ye verildiğine dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu bir siyasi tercihtir bölge halkı açısından. Bir şey daha var. Dikkatinizi çekmek istiyorum. Çok büyük zorlamalara, çok büyük baskılara rağmen halk çok da fazla o 6-7 Eylül vs. olaylarına benzer şeylere pek pabuç bırakmıyor tam aksine o tür bir ortamda aşiretler, sivil toplum örgütleri, bireyler terörün yanında değil, demokrasinin yanında yer alıyor. Devletin yanında yer aldığını ortaya koyuyor. Bu çok önemli. Orada böyle bir tavır ortaya koymak çok büyük bir cesaret işi ve çok ciddi bir tavırdır, çok ciddi bir irade beyanıdır. O zaman şu çıkıyor ortaya; Demek ki yıllar boyunca terör örgütünün 'işte biz sizin için uğraşıyoruz, siz de bizi destekleyin' diyerek öyle veya böyle gerek lojistik, gerekse eleman desteği aldığı bölge halkı örgütten veya terörden bir şey beklemediğini ortaya koyuyor. Hem eylemlere katılmıyor, hem de siyasi partiye diyor ki; "siz bizim eksiklerimizi tamamlayın, siz bizim mücadelemizi devam ettirin diyor" verdiği oylarla... Bu şu anlama geliyor; Örgüt, diyor ki "Eyvah biz kenarda kaldık galiba, taca atılıyoruz biz. Bizim Türkiye'de bundan sonraki dönemdeki yerimiz yavaş yavaş kayboluyor." endişesiyle ben 7 Haziran'dan sonra eylemleri artırdığını düşünüyorum." 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23