• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK buz tutacak!

Yeniakit Publisher
2017-11-18 11:07:00 - 2017-11-18 11:13:04
PKK buz tutacak!

Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki yerleşim yerleri ve kırsalda, kış üslenmesi hazırlığı yapan terör örgütü PKK’nın militanları izlemeye alındı.

GÖKSEL ÇAĞLAV/ANKARA Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki yerleşim yerleri ve kırsalda, kış üslenmesi hazırlığı yapan terör örgütü PKK’nın militanları izlemeye alındı. Teröristler izlenerek, kışı geçirecekleri inlerde bir araya geldiklerinde nokta operasyonu yapılması planlanıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerinin terör örgütleri mücadele kapsamında yürüttüğü bahar temizliği operasyonları tüm hızıyla devam ediyor. FETÖ, PKK, DEAŞ, DHKP-C ve MLKP terör örgütleri ve uzantılarının kış aylarını geçirmek için hazırlık yaptığı yönünde istihbari bilgiler toplayan güvenlik güçlerinin, bahar aylarında başlatılan operasyonlara kış aylarında da aralıksız devam edeceği belirtiliyor. İstihbarat birimleriyle koordinasyon içerisinde çalışan güvenlik güçleri, özellikle terör örgütü PKK’nın kış üslenmesi için daha önce kullandığı mağara sığınak gibi yerleri tercih etmediğini ve yeni arayışlar içerisinde olduğu bilgisine ulaştı. Yaklaşık 2,5 aydır devam eden bahar temizliği operasyonlarında büyük başarı elde edilirken, örgütün canlı ele geçirilen ve teslim olan teröristlerden edinilen bilgiler doğrultusunda çalışmalar yürütüldüğü öğrenildi. Doğu ve Güneydoğu illerinin şehir ve kırsalında yapılan operasyonlarla bahar temizliği ve kış üslenmesi harekatlarının sınırlı kalmayacağına işaret eden yetkililer, istihbarat birimlerinin edindiği bilgiler, itiraflar ve saha çalışmaları neticesinde sınır ötesinde de kış aylarında nokta operasyonlar yapılacağını belirttiler.

SİLAH VE MÜHİMMAT SIKINTISI ÇEKMEYE BAŞLADILAR

Operasyonlarda terör örgütüne ait sığınak ve mağaralarda, mühimmat patlayıcı ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmesinin örgütü bu konuda da sıkıntıya soktuğunu belirten yetkililer, sınır güvenliğinin alınmasının bu konuda büyük etkisi olduğuna vurgu yaptılar. Terör örgütü PKK’nın diğer terör örgütleriyle işbirliği içerisinde olduğu belirtilirken, mücadelenin sadece PKK ile sınırlı kalmaması konusunda büyük çaba harcandığı, yurtiçindeki teröristler arasında yabancı menşeli teröristlerin azaldığı belirtildi.

DEVLET ERKANINDAN MORAL
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Doğu ve Güneydoğu illerindeki operasyon ve sınır birliklerinin devlet erkanı tarafından sürekli ziyaret edilmesinin güvenlik güçlerine büyük moral olduğunu belirten yetkililer, bölge halkının da bu durumdan memnuniyet duyduğunun altını çizdiler. Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar düzeyinde yapılan ziyaretlerin, operasyonların kararlılıkla devam edeceğinin sinyali olarak değerlendirildiği belirtiliyor. Kayyımların bölgeye yaptığı yatırım ve hizmetlerin de terörün minimuma inmesinde önemli ölçüde katkı sağladığı da gelen bilgiler arasında.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23