• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Perinçek: ABD darbe girişimini itiraf etti

Yeniakit Publisher
2016-07-29 21:37:00 -
Perinçek: ABD darbe girişimini itiraf etti

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin genel merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Perinçek, Wall Street Journal'da yer alan ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı General Joseph Votel'in, "ABD Ordusunun Türk Ordusundaki bir dizi en yakın müttefiklerinin hapse atıldığı, ABD'nin bölgedeki operasyonlarının zayıflayacağı"na yönelik açıklaması ile ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper'in "Darbe girişimi sonrası ABD'nin Türkiye'deki bazı muhataplarının tutuklandığı"nı açıklamasının "itiraf" niteliğinde olduğunu savundu.

Perinçek, bu açıklamalarla, "Amerika'nın darbenin başında olduğu, darbeyi kışkırttığı, örgütünü, gladyosunu ateşe sürdüğünün apaçık ortaya çıktığını" öne sürdü. Perinçek, "Bu yenilgi Amerika'nın bölgedeki harekat kabiliyetini zaafa uğratmıştır. ABD'nin Türk ordusu ve Türkiye Devleti içindeki ‘gladyosu' ezilmiştir" ifadelerini kullandı.

Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), FETÖ'den temizlenmesiyle içindeki çürüklerden kurtulduğunu belirterek, "Türk ordusu şimdi daha kuvvetli bir savaş yeteneğine sahiptir. Türk ordusu efsanesi geri geliyor. TSK'nın başındaki Türk sözcüğü şimdi çok daha kuvvetle söyleyeceğimiz bir sözcü" diye konuştu.

Yeni Yargıtay ve Danıştay üyelerinin belirlenmesiyle yüksek yargının Cumhuriyet temeline oturduğunu, yargının FETÖ'den temizlendiğini vurgulayan Perinçek, bu nedenle yargıya güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki FETÖ mensuplarıyla ilgili görevden almalara destek verdiklerinin altını çizen Perinçek, şöyle konuştu:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Şuana kadarki uygulamalarda karşısına çıkılacak, geniş çaplı bir yanlış görmüyoruz. O nedenle, ‘Cadı kazanı kaynatılıyor, cadı avı yapılıyor, Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler içeri atılıyor gibi iddialar kesinlikle doğru değildir. Cadı avı yapılmıyor, hukuk uygulanıyor. Suça karışanlar, darbe yapanlar, Amerika'nın darbesinde eline silah alanlar veya bunları destekleyenler, o örgüte mensup olanlar temizlenmektedir."

Perinçek, Türkiye'nin bu darbe girişiminden sonra diktatörlüğe gittiği iddialarına ilişkin de, “Türkiye'de diktatörlüğün bir formülü var. Diktatörlükler Amerika ile işbirliği yaparak kurulabilir. Şimdi Türkiye bu diktatörlük tehlikesinden FETÖ'nün temizlenmesiyle kurtulmaktadır.Türk ordusuna Amerikan zinciri vurmak isteyenler, Türkiye'yi bölmek için Amerika'ya alet olanlar temizleniyor. Bunlar temizlendiği zaman Türkiye'ye diktatörlük mü gelir?" değerlendirmesinde bulundu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur da, TSK'da gerçekleştirilen FETÖ temizliğinin halkın tamamı tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23