• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pensilvanya kaçakların üssü

Yeniakit Publisher
2015-05-25 07:45:00 - 2015-05-24 22:40:03
Pensilvanya kaçakların üssü

Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin Temel Atma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girdi. Burada tek devlet var ve Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki ‘yakalayıp alacaklar bizi’, hemen Amerika’ya, Pensilvanya’ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can, bu tende oldukça, bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada tek devlet var ve Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki ‘yakalayıp alacaklar bizi’, hemen Amerika’ya, Pensilvanya’ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek” dedi.

Erdoğan, dün Şanlıurfa’daydı. 20. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanlığı, Valilik ve Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Erdoğan, daha sonra Şanlıurfa Şehir Hastanesi’nin Temel Atma Töreni’ne, Topçular Meydanı’nda yapımı tamamlanan tesis ve projelerin ortak açılış törenine, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi ile Arkeopark ve Edessa Mozaik Müzesi’nin açılışını yaptı.

CHP, GEÇMİŞTE AZERİLERİ ZALİME TESLİM ETTİ

Erdoğan temel atma töreninde halka hitap etti. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, ana muhalefet partisi CHP’nin, ülkemize sığınan Suriyelileri, Esed’e teslim edeceğini söylediğini hatırlattı. CHP’nin geçmişte Azeri kardeşlerimizi zalim Stalin’e teslim ettiğini ifade eden Erdoğan, bir Azeri düşünürün bu durum karşısında, “Keşke bizi Stalin’in askerlerine teslim etmeseydiniz de siz öldürseydiniz” dediğini aktardı. Erdoğan; “İşte CHP zihniyeti budur. Geçmişte bunu İnönü ile yaptılar. Şimdi de kendileri yapıyor. Biz bize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi zalime teslim etmeyiz” dedi.

HDP’NİN CHP’DEN BİR FARKI YOK

HDP’yi kastederek, bölücü terör örgütünün arkasında olduğu siyasi zihniyetin, CHP’den bir farkı olmadığını kaydeden Erdoğan; “Bunlar ne diyor? ‘Bizim kıblemiz Taksim’ diyor. ‘Zorunlu din dersleri kalksın’, ‘Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız’ diyor. Ben Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bastırdığı Kürtçe Kur’an-ı Kerim mealini gösteriyorum diye beyefendi rahatsız oluyor. Ne diyor Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanına bir tane bastırdı verdi, onu gösteriyor. Eline yüzüne dursun. İlk etapta 10 bin tane basıldı ve dağıtıldı” diye konuştu.

Van’da asılan afişlerdeki musluklardan kan aktığını belirten Erdoğan; “Biz dağları, ovaları aşarak, dağları delerek Şanlıurfa’yı suya kavuşturuyoruz. Birileri ise maalesef Van’da musluklardan kan akıtıyor. İşte bölücü terör örgütünün arkasında olduğu belediye bu, parti bu. Musluktan kan akar mı? İşte ülkeyi bunlar böldü. Bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, ‘biz bölücü değiliz’. Ne bölücü değilsin? Bölücünün ta kendisisin” şeklinde konuştu.

BİZ YAŞATMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı isim vermeden eleştiren Erdoğan; “Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hala kanın, canın, tehdidin, tedhişin peşinde. Üstelik bunun adına da ‘siyaset’ diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına? Siyaset, terör örgütünün silahlarının gölgesinden çıkamamak mıdır? Siyaset, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döküp, 50 kişinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset, daha dün Çağlayan Adliyesi’nde savcımızı şehit etmiş, canlı bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir? Siyaset, tek amacı bu ülkeye ve millete düşmanlık olan, Ermeni lobileriyle işbirliği içinde olmak mıdır?” diye sordu.

KAÇAKLARIN YERİ OLDU

Paralel Devlet Yapılanmasından bahseden Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Paralel devletmiş, nereden çıktı bu? İşte Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girdi. Burada tek devlet var ve Pensilvanya şu anda adeta kaçakların yeri oldu. Bakıyorlar ki ‘yakalayıp alacaklar bizi’, hemen Amerika’ya, Pensilvanya’ya hareket ediyorlar. Bu mücadele sürecek. Bu can, bu tende oldukça, bu mücadele sürecek. Bu milleti bölenlere, ümmeti parçalamak isteyenlere prim vermeyeceğiz” dedi.

ERDOĞAN VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Erdoğan, şehirdeki ziyaretleri kapsamında, garnizon komutanlığının ardından, Cumhurbaşkanlığı otobüsü ile vatandaşları selamlayarak, Valiliğe geçti. Vali İzzettin Küçük ve vali yardımcıları tarafından karşılanan Erdoğan, polis tören mangasını selamladı. Basına kapalı gerçekleşen valilik ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve bazı bölge milletvekilleri eşlik etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23