• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pendik'teki İmam Hatipler yeni döneme böyle başladı

Yeniakit Publisher
2017-09-18 21:50:00 -
Pendik'teki İmam Hatipler yeni döneme böyle başladı

Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci bugün itibariyle ders başı yaparken, Pendik'te bulunan İmam Hatip Liselerinde de dikkat çeken bir tören yapıldı.

Geçtiğimiz yılın birincilikle mezun olan öğrencileri bu yılın en yüksek puana sahip öğrencilerine bayrak devretti. Törende, öğrencilerin Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağını öperek alınlarına sürmesiyle duygusal anlar yaşandı.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk ders zili bugün çaldı. Ülke genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci yeni eğitim dönemi için okula gitti. Pendik'te ilçe genelindeki ilk, orta ve lise dengi okulların açılış törenleri coşkuyla gerçekleştirilirken, İmam Hatip Liselerinde bu coşku bayrak devir teslimi ile başladı.

Bayrak yeni öğrencilere teslim edildi

Geçtiğimiz yıl sonunda okullarından birincilikle mezun olan imam hatipli öğrenciler, bu yıl kayıt yaptıran ve en yüksek puana sahip öğrencilere bayrak devir teslimi gerçekleştirdi.

Pendik İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (PİHMED) tarafından gerçekleştirilen ve İmam Hatip ruhunu yansıtan törende Kur'an-ı Kerim ile Türk bayrağı öpüldü ve çiçeği burnunda öğrencilere emanet edildi.
Okul birincisi olan öğrenci imam hatipli olmanın ayrıcalığını şu sözler ile anlattı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bende sizler gibi bu sıralarda oturuyordum. Şükür elhamdülillah okulumuzdan başarıyla mezun oldum. Sizlere hem okulumuza hoş geldiniz demek hem de imam hatipli olmanın farkındalığından bahsetmek istiyorum.

Milletimizin göz bebeği ve yüz akı olan imam hatip liseleri, kurulduğundan bu güne hem Türkiye’ye hem de tüm insanlığa hizmet eden altın nesillerin yetişmesine vesile olmuştur.

Efendimiz (s.a.v.), 'Kıyametin hemen kopacağını bilsen bile elindeki fidanı dik' buyuruyor. İmam-Hatip Mektepleri, kıyametin kıyısında bir insan fidanları bahçesidir. Bu bahçede bize hem din, hem dünya nimetleri verecek ilim, irfan, iman, fazilet ve hakkaniyet fidanları, çiçekleri yani sizler yetişiyorsunuz.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23