• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pegasus'ta bir skandal daha

Yeniakit Publisher
2015-07-29 02:34:00 - 2015-07-29 03:01:19
Pegasus'ta bir skandal daha

Paralel Yapı ile ilişkileri, internete düşen ses kayıtlarıyla deşifre olan Ali Sabancı’nın şirketi Pegasus Havayolları’nın, çalışanlarını da köle gibi kullandığı ortaya çıktı.

Pegasus Havayolları skandallara doymuyor. Aydın Doğan'ın damadı Ali Sabancı'ya ait olan Pegasus'ta personelin köle gibi çalıştırıldığı, ekiplerin kuralsız ve limit üstü uçmaktan yakındığı belirtildi. Airport yazarı Murat Herdem'in yazısına göre; uçucu ekipler, aylık yasal üst limit olan 110 saat sınırına dayandırılarak uçuruluyor. Hatta limit aşılıyor, baskı ihbarları yapılıyor. Fırsatını bulan Pegasus Havayolları'ndan diğer şirketlere geçiyor. Pilotlara göre iş bulma şansı daha az olan kabin ekipleri THY'nin alım ilanlarını dört gözle bekliyor. Emeklerinin karşılığını alamayan, sonuna kadar sömürülen ekiplere şirket, uçakta bir kap yemeği bile çok görüyor. Yemek kartlarındaki paranın ancak bir simite yettiği kabin ekibi evden sandviç, tost yapıp getirmek zorunda kalıyor.

SEYYAR SATICI EĞİTİMLERİ

Maaşların iki parça halinde ödendiği şirkette yeni işe giren personele üniforma parayla satılıyor. En fazla 500 liraya almanın mümkün olduğu formalara personel tam bin 400 lira vermek zorunda kalıyor. Ayrıca ekiplere seyyar satıcı eğitimleri de veriliyor. Uçuş emniyetini hiçe sayarak limit üstü uçulurken, uçak içi satışlar için özel eğitmenler getiriliyor, taktikler veriliyor. Pegasus yöneticileri "Yakında zam yapılacak" diyerek ekipleri elinde tutmaya çalışıyor.

KAPIYI GÖSTERİYOR

Personelinin aidiyet duygusunun kalmadığı belirtilen Pegasus Havayolları'nda Ali Sabancı'nın, sömürü düzenine dayanamayana kapıyı gösterdiği iddia edildi. Sabah uçuştan gelen ekiplere, gece yarısını bir geçe yeni uçuş yazılması şaşırttı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23