• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patates hasadı sona erdi

Yeniakit Publisher
2017-11-14 17:31:06 -
Patates hasadı sona erdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde patates hasadı sona erdi.

Korkuteli İlçesi’ne bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde üretilen patates hasadındaki verimlilik ve fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Toprak altı kilo fiyatının 1 TL olduğunu belirten üreticiler ürünlerini depoya koyduklarını söylediler.

Patates üreticisi Ahmet Uysal, “Bu yıl havaların ideal şartlarda gitmesi yayla havasının, toprağının ve suyumuzun verdiği özellikler ile ürünlerimiz de rekolte çok iyi. 1 dönüm tarlada 4-5 ton arası verim alabiliyoruz. Bugün hasadını yaptığımız patateslerimiz yayla sezonun ilk patatesi” dedi.

Üretici olarak tonajdan memnun olduklarını ifade eden Uysal, ürününü toprak altı 1 TL’den alıcısı bulunduğunu ve fiyatların da geçmiş yıllara oranla daha iyi olduğunu dile getirdi.

Korkuteli patatesi tertemiz
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Yayla patatesinde de hastalıklar bulunduğu söylentilerinin de gerçeği yansıtmadığını belirten Ahmet Uysal, “Yetiştirdiğimiz patatesinde herhangi bir hastalık yoktur. Kaliteli ürün elde edebilmek için sürekli bakım yapıyorum. Gerektiğinde suyunu, gübresini vererek bakım yapıyorum. Hasat sonrası Patateslerimizi geçtiğimiz gün yapılan protokol sonrası Rusya’ya göndereceğiz. Yurt içine ve yurt dışına gidinceye kadar fiyat artışı çok yüksek oluyorsa bu durumda üreticiden kaynaklanmamaktadır. Hasadımız bizim yüzümüzü güldürdü, tonajımız güzel fiyatlarımız da bizi kurtarıyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23