• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Cevat Kışlalı
Cevat Kışlalı
OTOSENTEZ
TÜM YAZILARI

Park ederken Fark ettiniz mi?

03 Mart 2015
A


Cevat Kışlalı İletişim: [email protected]

Ülkemizin trafikte en önemli sorunlarından birisi de park. Özellikle büyük kentlerde yaşanan park sorununu çözmek için yerel yönetimler seferber olmuş durumdalar. Sahilde deniz manzarasını izlemek için birikenlerin sağ şeridi uzun kuyruk şeklinde kapattığını görmüşsünüzdür. Dar bir sokağa girdiğinizde kilometrelerce geri geri gittiğiniz olmuştur. Ziyaretine gittiğiniz akrabalarınızın evinin önünde aracınızı park etmek için komşularla epey bir ağız dalaşı yapmışsınızdır. Acil bir durumda hastaneye gitmek için apartmanda kapı kapı çevrenizi kapatan araç sahiplerini bulmak adına yana döne istihbarat yapmışsınızdır. Çarşı pazarda dükkanların önünü kapatan araçlar yüzünden bir türlü kenara çekip iki ekmek alamamışsınızdır.

Bu noktada İstanbul’un park sorununa çözüm üretmek için yoğun bir mesai harcayan İSPARK’a değinmemek olmaz. Son 5 yıllık süreçte yapılan çalışmalar İstanbul’daki parklara modern bir yüz kazandırırken eski hantal yapının daha rasyonel yönlendirilmesine, kayıtdışı çalışanların kayıt altına çekilmesiyle istihdama da kapı aralanmış oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde trafik sorununun çözümlenmesine yönelik çalışmalara start verilirken özellikle dünya kenti İstanbul’a yakışan icraatların süreç içerisinde devreye alınması gözlerden kaçmıyor. Merto bağlantılarında, yeni bina planlamalarında ve belediye sınırları içerisindeki projelendirmelerde otoparka dair bilinç katsayısının yükselmesi anlamlı.

Son olarak ‘Park et- devam et’ şeklinde devreye alınan otopark düzenlemesinde İSPARK’a biçilen misyon anlamlı. Fatih Sultan Mehmet (FSM) Hastanesi’nde pilot uygulama olarak başlayan acil servis otopark kolaylığına yönelik düzenlemenin tüm hastaneleri de kapsaması durumunda daha etkin bir çözümün de yol haritası ortaya konmuş olacak.

İSPARK merkezli kentsel otopark çözümü ne kadar yaygınlaşırsa, trafiğin ana damarlarına da ilaç enjekte edilmiş olacak. Tüm bu icraatları park ettiğinizde fark edeceksiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23