• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’in MHP planı bozuldu

Yeniakit Publisher
2016-05-01 07:12:00 - 2016-05-01 12:23:08
Paralel’in MHP planı bozuldu

Sivas Gemerek ve Kastamonu Tosya Asliye Hukuk Mahkemeleri’nin verdikleri kararlarla MHP’deki kayyım heyetinin yetkilerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasını Yeni Akit’e değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “MHP’nin, Okyanus Ötesi’nin hedefinde olduğu gerçeğini yabana atmamak gerekiyor. Vakti geldiğinde bu bağlantı net bir şekilde ortaya çıkacaktır ama bu kararlar verildiğinde nerelerden ses geliyorsa oraya dikkat etmek gerekiyor” dedi.

SÜLEYMAN YAŞAR / ANKARAParalel yapının MHP üzerindeki kirli planın, mahkemenin verdiği kararla sekteye uğradığını belirten Öztürk, “2 delegenin müracaatı sunucu böyle bir karar çıktı. Mahkemeler arasında bir fark yok ama asliye hukuk mahkemeleri daha kapsamlı kararlara bakıyor. Netice itibariyle mahkemeler hukuk yolları tüketilmeden genel kurulun icra edilemeyeceğine karar veriyor. Sayın Bahçeli, MHP’yi ele geçirme planının Okyanus Ötesi’nden yapıldığını söylüyorsa kesinlikle doğrudur. Genel başkanımızın hiç bir konuda delilsiz konuşmayacağını herkes biliyor. Dolayısıyla MHP’nin, Okyanus Ötesi’nin hedefinde olduğu gerçeğini yabana atmamak gerekiyor” diye konuştu. 

Mahkemenin kararının Okyanus Ötesi’nin planını sekteye uğrattığını vurgulayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, “MHP delegelerinin dışında partimizle yakından ilgilenen, partimizin yeniden dizayn edilmesini çok arzu eden malum kesimler de var. Bu açıdan bakıldığında biz MHP yönetimi olarak genel kurula karşı çıkmıyoruz. Normal şartlarda olağan genel kurul sürecini işletmek istiyoruz. Bu karar da henüz müracaatlar yapılmadan önce alınmıştı” değerlendirmelerinde bulundu.  Yusufiyeli Ülkücüler Derneği Genel Başkanı Avukat Hasan İlter ise “Mahkemelerin durdurma kararını çok doğru buluyorum. Bu 2 mahkeme kararına Türkiye’nin farklı yerlerinden benzer kararların ekleneceğini tahmin ediyorum. MHP’nin üzerinde oynanan oyunların bertaraf edilmesi açısından bu kararın olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23