• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’in 3. yenilgisi

Yeniakit Publisher
2014-10-14 08:13:00 - 2014-10-14 07:57:54
Paralel’in 3. yenilgisi

Hükümete darbe girişiminin ardından paralel devlet ağı her geçen gün deşifre olan cemaat, son kalesi HSYK’yı da kaybetmesiyle birlikte halkın seçmiş olduğu AK Parti hükümetine karşı üçüncü ağır yenilgisini aldı.

MUHAMMED UZUN / İSTANBUL - 17 ve 25 Aralık kirli operasyonlarıyla halkın seçmiş olduğu AK Parti hükümetine darbe girişiminde bulunan Paralel devlet yapılanması, bir seçimde daha boyunun ölçüsünü aldı. Yaklaşık 14 bin hâkim ve savcının sandık başına gittiği HSYK seçimlerinde yargıda bağımsızlığı savunan Yargıda Birlik Platformu, 10 asıl üyelikten 8’ini kazandı. Paralel Yapı’ya yakın ise sadece 2 üye seçilebildi.

BAĞLI: YARGI ONURUNA KAVUŞMUŞTUR

AK Parti MYK üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Gülen cemaati, özü itibariyle herhangi bir mekanizmanın içindeki aktörlerini değil, yönetimi elde bulundurma üzerine kurulmuştur. Bunların tüm stratejisi bunun üzerinedir. Toplum içerisinde % 1 bile oy oranı bulunmayan, ama yargıda % 40’a yakın yargı mensubunu kendi grubuna yakın kişilerden yerleştiren bir yapı var karşımızda. Allah’a şükür, hiçbir siyasi ayrım olmaksızın bütün yargı üyeleri, bugün yargının onuruna sahip çıkmıştır. Yani yargının bağımsızlığının gereğini yapmışlardır” dedi.

“HALK, CEMAATE SUÇÜSTÜ YAPTI”

Cemaatin bir tabanı olmadığını dile getiren Bağlı, “Bunlar bir avuç azınlık, bunların sahip olduğu güç, sadece kamusal alanlardaki yönetim mekanizmasını hilelerle elde bulundurmaktadır. Başka bir güçleri de yok” diyen Bağlı “Cemaatin artık hiç bir etkisi kalmamıştır. Halk yönetime el koymuştur. Halk bu çetenin ne kadar hukuk dışı, ne kadar ahlak dışı iş yapacağını somut olarak gördü. Çünkü cemaat, halka suçüstü yakalanmıştır ve halk tarafından tasfiye edilecektir. O yüzden toplum gereken dersi vermiştir ve vermeye de devam edecektir” şekilde konuştu.

AKTÜRK: CEMAATİ YENİÇERİ AYAKLANMASINA BENZETİYORUM

Hukukçu Ramazan Aktürk de, “Cemaatin devlete hakim olma gibi verdiği mücadeleyi, maalesef Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında bir tecrübe olarak bize yansıyan, Yeniçeri ayaklanmasına benzetiyorum. Çünkü onlar da iyimser bir şekilde başlayıp, devletin önündeki en büyük engel olmuştur. “ dedi. Cemaatin aslında ses var görüntü yok modunda olduğunu ifade eden Aktürk, “Halkımız sağduyusuyla HSYK seçimlerinde onların bir hiç olduğunu gösterdi” değerlendirmesinde bulundu.

GÜLEN CEMAATİNİN 3. YENİLGİSİ

Önceki gün gerçekleşen HSYK seçimlerinde de ağır bir yenilgiye imza atan Gülen Cemaati, bir seçimde daha boyunun ölçüsünü almış oldu.  Halkın seçtiği hükümete darbe girişimlerinin deşifre olmasıyla, hükümete adeta savaş açan Gülen Cemaati, ilk yenilgisini 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde aldı. Cemaat, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin adayı olan şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rakip olarak 14 partiyle birlikte destekledikleri Çatı Aday Ekmeleddin İhsanoğlu’nun da ağır bir yenilgi almasıyla ikinci yenilgisine imza attı. Gülen Cemaati, son kozları olan HSYK seçimlerini de büyük bir yenilgiyle kaybetmesinin ardından, cemaatin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23