• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralele paralel tehdit

Yeniakit Publisher
2014-07-29 11:39:00 - 2014-07-29 11:39:21
Paralele paralel tehdit

Paralel yapı soruşturmasında gizli tanık olmak isteyen Yurt Atayun, paralel yapı tarafından tehdit ve şantaj ile çembere alındı.Atayün bu kez ailesi için koruma isteyerek itirafçı olmaya karar verdi. İkinci kez sorguya alınan İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü tüm gün boyunca paralel kumpaslar hakkında ifade verdi

Casusluk soruşturmasının en önemli aktörü sayılan Yurt Atayün, sorgulandığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği 108 sayfalık ifadesinde, talimatları savcılar Fikret Seçen, Zekeriya Öz, Cihan Kansız ile Ercan Şafak'ın verdiğini söylemişti. Takvim'in ulaştığı bilgilere göre İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü olan Atayün'ün, sorgusunda daha çok şey anlatabileceğini belirterek itirafçı olmak için pazarlığa oturduğu iddia edilmişti. 

PARALELDEN AİLE TEHDİDİ 

Takvim, Yurt Atayün ile ilgili yeni bilgilere ulaştı. İddialara göre Yurt Atayün, İstanbul merkezli paralel yapı operasyonları kapsamında gözaltına alınacağını öğrenince, hemen yetkililer ile görüşerek önce "gizli tanık" olmak istedi. Ancak Yurt Atayün'ün bu hamlesini öğrenen paralel yapıya üyeleri hemen devreye girerek, ailesi ve kardeşi üzerinden tehditler savurup şantaj yaptılar. Yurt Atayün'ün "Gizli Tanık" olmasını istemeyenler tarafından yapılan şantaj önce sonuç verdi. İddialara göre Atayün'ün eşi, yeğenleri ve çocuğu Çağlayan'daki protesto gösterilerinin en önemli simaları oldu. Kardeşi Anadolu Atayün de Twitter üzerinden göz altılara tepki gösterdi.

İTİRAFÇI OLMAK İSTEDİ 

Cemaatin tüm bu 'Çember ve Şantaj Operasyonu'nakarşılık, Yurt Atayün emniyetteki sorgusunda tam 108 sayfa ifade verdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde Atayün'e Emniyet'te 19 soru soruldu. Bu sorulardan zaman yetişmediği için ancak 5'ine yanıt verdiği öğrenilen Atayün'ün ifadesi 108 sayfa tutmuştu. Atayün ifadesinde yasa dışı dinlemelerin emrini savcılar Zekeriya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak ve Cihan Kansız'ın verdiğini söylemişti. İddialara göre ifadesini değiştirmek isteyen Atayü,n bu kez itirafçı olmak istediğini belirtti. Sorgusunun devamında daha detaylı bilgi vereceğini söyleyen Yurt Atayün, tüm aile üyeleri ve kendisi için koruma talep etti. Paralel yapının şantaj ve tehditleri karşısında koruma talep eden Atayün tekrar sorguya alındı. İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü'nün sorgusu dün tüm gün boyunca devam ederken, sorguda paralel yapının emniyet ve yargıdaki işleyişi hakkında önemli somut bulgulardan bahsedildiği iddia edildi. 

SON SELFiE
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Casusluktan" gözaltına alınan şüpheli polisler, "Eziyet çekiyoruz" dedi. Çektikleri selfie fotoğraflar ise keyiflerinin gayet yerinde olduğunu gösterdi. Savcılık ise harekete geçti. Bayram namazı sonrası, nezarethanedeki paralel polislerin, cumartesi günü gözaltı sürelerinin dolmasıyla iade edilen cep telefonları yeniden toplandı. İstanbul Adalet Sarayı'nın nezarethanesindeki görüntüleri gören Başbakan Erdoğan, "138. maddenin uygulanması gerekir. Hangi sıfatla olursa olsun kalkıp da yargı mensuplarını baskı altına alamazsınız. Oradaki birçok zanlının elinde cep telefonları var" diyerek tepkisini dile getirmişti. "Tuzluk" vekil Hakan Şükür, vekil kimliğini kullanarak şüphelilerle fotoğraf çektirmişti. Öte yandan Haliç Kongre Merkezi'nde partililerle bayramlaşan Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bir tanesi bakıyorsun ellerinde kelepçe ile şov yapıyor. Peki kelepçe vurduklarınızın hali ne olacak. Pensilvanya ne diyordu işimiz yok. Nerelerle bağlantılı oldukları çıktı mı meydana, çıktı. İnine girdik ve girmeye de devam edeceğiz" dedi. 

ŞAHİN'E ADLİYE ÇIKIŞI PROTESTO

AK Parti'den ayrılan eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ihanet çetesinin destekçisi oldu. Şahin, önceki akşam Çağlayan Adliyesi'ne giderek "paralel polis" yakınlarının aileleriyle iftar yaptı. Daha sonra adliyenin içine girdi. Nezarethanedeki şüphelileri ziyaret etmek istedi. Talebi reddedildi. Adliye çıkışında ise protestoyla karşılaştı.Üzerinde 'Sonsuza Dek Erdoğan' yazılı pankartlar bulunan vatandaş, Şahin'in adliyeden çıkışıyla birlikte "Sen kimsin İdris Naim, biz Erdoğan'ın sonsuza dek yanındayız" sloganları attı. Korumaları ise Şahin'i olay yerinden uzaklaştırdı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23