• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel’den ETÖ taktiği

Yeniakit Publisher
2014-12-16 15:14:00 - 2014-12-16 15:55:13
Paralel’den ETÖ taktiği

14 Aralık operasyonu ile ilgili “Basın özgürlüğü” , “polis gazete bastı” yaygarasının perde arkasındaki düzenbazlık da deşifre oldu.

Paralelcilerin “Gazete binası basılıyor” algısı oluşturmak için usulüne uygun tebligatı kabul etmeyip, gözaltının gazetede yapılmasını istediği ortaya çıktı. Benzeri bir taktiğe Ergenekon soruşturmalarında da başvurulmuş, paralel operasyonlar öncesi ABD’ye kaçan Emrullah Uslu Ergenekoncuların medyaya baskı algısı oluşturmak için sinsice bir plan yaptığını iddia etmişti.

Radikal Gazetesi Yazarı Ertuğrul Mavioğlu’nun hakkında işlem yapmak isteyen polisleri gazete binasına kasıtlı yönlendirdiği, polisin gazeteye gelmesi sonrası “Radikal gazetesi basıldı”, “özgür basına operasyon” şeklinde haberler yapıldığı belirtilmişti. Dumanlı çetesinin de aynı yönteme başvurması “Paralelden Ergenekon taktiği” yorumlarına neden oldu.  

ÇAKIR: İŞİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN POLİSİ GAZETE BİNASINA ÇAĞIRDILAR

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Gazeteci Yazar Zihni Çakır, “Hem Ekrem Dumanlı hem de Ertuğrul Mavioğlu’nun gözaltına alınma sürecinin bir medya grubunun içinde olması öncelikle manidar bir durumdur. İşi şova dönüştürmek polisi gazete binasına çağırmalar, güvenlik görevlisi tarafından polisin kimliğini almak istemeler bir şov ürünüdür ve algı operasyonudur. Kendilerini ayrı bir devlet, ayrı bir güç, ayrı bir otorite olarak gördükleri için polise bile direndiler. Öğleden sonra polisin gözaltı işlemleri yaptığı sırada Ekrem Dumanlı’nın tezgâhı da orda ortaya çıkmış oldu. Sağına ve soluna milletvekillerini, yanına da yeni kurulan siyasi bir partinin genel başkanı alıp poz vererek batıya servis etme peşine düştüler. Amaç nedir? Muhalif bir grup, medya merkezinde gözaltına alındı. Yanında da milletvekilleri vardı. İşte algı budur” dedi.

DUMANLI TWITTER’DAN POLİSLERİ GAZETE BİNASINA ÇAĞIRDI
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Paralel yapının deşifre olmasıyla ABD’ye kaçan Emrullah Uslu’nun iddiasına göre; Ergenekon soruşturmaları sürdüğü dönemde de Radikal Gazetesi Yazarı Ertuğrul Mavioğlu, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık’ın basım aşamasında olduğu belirtilen ‘İmamın ordusu’ adlı kitabının taslağıyla ilgili kendisine mahkeme tebligatı getiren polisleri gazeteye çağırmıştı. Polisler de Radikal’e tebligat yapmaya gelince “Polisler Radikal’i bastı” diye yaygara koparıp, kamuoyunun Radikal Gazetesi’nde ‘Polis gazeteyi basıyor’, ‘Özgür medyaya baskı’ sloganları çalkalanmasına sebep olmuştu.

Seneler sonra Dumanlı’nın da kendisini gözaltına alacak emniyet görevlilerini Zaman Gazetesi’ne çağırarak teslim olması ‘Gazete binası basıldı’ imajı uyandırıp, Ergenekon soruşturma sahnelerini akıllara getirmesi manidar oldu. Ekrem Dumanlı’nın sosyal paylaşım adresi şahsi Twitter hesabından “Arkadaşların medeni ve demokratik tepkileri üzerine polis geri dönmüş. Ben yerimdeyim, bekliyorum…” mesajıyla ısrarla polisleri gazete binasına çağırması Dumanlı’nın polise nasıl tuzak kurduğunu gözler önüne serdi.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23