• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel yapının medya organı Zaman'ın o haberi de yalan çıktı!

Yeniakit Publisher
2015-01-24 21:49:00 - 2015-01-25 00:36:02
Paralel yapının medya organı Zaman'ın o haberi de yalan çıktı!

Yükseköğretim Kurulu Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, YÖK’ün Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah hakkında bir hadisi sosyal medyada paylaşımı sonucu soruşturma başlattığı haberlerinin gerçek olmadığı belirtildi.

YÖK Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından dün bazı ulusal gazetelerde 'Peygamberimizin sözü yıkıcı, bölücü faaliyet sayıldı', 'Kelepçeli özgürlük, hadis paylaşmak bölücü eylem', 'Hadis okudu, YÖK ifadesini aldı' başlıkları altında çıkan haberlere yönelik yazılı açıklama yapıldı.

Yükseköğretim Kurulu'nun Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Cerrah hakkında bir hadisi sosyal medyada paylaşımı sonucu soruşturma başlattığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı kaydedilen açıklamada, "Üniversitelerde yapılan soruşturmalar, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 53. maddesi ve ilişkili yönetmelik çerçevesinde karara bağlanmak üzere Yükseköğretim Kurulu'na gelmektedir. Prof. Dr. İbrahim Cerrah hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca bir soruşturma başlatılmamıştır. Adı geçen öğretim üyesi hakkında Polis Akademisi Başkanlığı’nca yapılan disiplin soruşturması sonucu ve ceza teklifi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nun 17. maddesinde belirtilen “emniyet hizmetleri sınıfındaki öğretim elemanları dışındaki kadrolu öğretim elemanlarının disiplin ve ceza işleri hakkında 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanır’ hükmü çerçevesinde karara bağlanmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na Yüksek Disiplin Kurulu’na sunulmak üzere gönderilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Adı geçen öğretim üyesi ile ilgili olarak Polis Akademisi Başkanlığı'nca basında yer alan açıklamaları hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilen açıklamada, "İlgiliye, mevzuat çerçevesince gönderilen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın savunmaya davet yazısında hakkında hangi fiillerle ilgili soruşturma yapılmış olduğu ayrıntılı bir şekilde bildirilmiştir. Dosyada basına servis edilen paylaşım hakkında herhangi bir ceza önerisinde bulunulmamakta olup, diğer filleriyle ilgili ceza verilmesi önerilmiştir" denildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Polis Akademisi Başkanlığı’nın ilgili hakkındaki teklifi 22.01.2015 tarihli Yüksek Disiplin Kurulu gündemine yukarıda belirtilen Kanuna uygun olarak ve ilgili mevzuat mucibince alınmış, teklifin Yüksek Disiplin Kurulu toplantısında görüşülmesi sonucunda soruşturma dosyasında bir takım eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle Polis Akademisi Başkanlığı’na soruşturma dosyasının iade edilmesine karar verilmiştir. Görüldüğü üzere basında çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Adı geçen ile ilgili Yükseköğretim Kurulu’nda bir soruşturma açılmamıştır. Soruşturma evrakı ilgili mevzuat gereği YÖK Yüksek Disiplin Kurulu’nun gündemine girmiştir. Adı geçen şahıs hakkında sekiz ayrı fiil ile ilgili ceza önerilmektedir. Önerilen ceza iddia edildiği üzere hadis paylaşımı ile ilgili değildir. Çeşitli medya kuruluşlarında çıkan ve gerçeği yansıtmayan bu ve buna benzer, maksatlı haberlere itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ajanslar

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23