• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel Yapı yargıda dizaynı nasıl yaptı?

Yeniakit Publisher
2015-04-20 19:33:00 - 2015-04-20 19:59:00
Paralel Yapı yargıda dizaynı nasıl yaptı?

Adalet Bakanlığı Eski Yüksek Müşaviri ve AK Parti Milletvekili Adayı Adnan Boynukara Paralel Yapı'yla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adayı Adnan Boynukara, Ülke Tv’de yayınlanan “Söz Bitmeden” programının konuğu oldu. Boynukara, programda önce Ağrı’da yapılan hain saldırı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Boynukara, “Ağrı’da barış etkinliğinden bahsediliyor. Ama nasıl bir barış etkinliği ise saatler süren çatışma yaşanıyor. Barış etkinliği ise silahlı kişilerin orada ne işi var? Saatlerce sürebilecek çatışmayı sağlayabilecek mühimmat nasıl orada bulunduruluyor? Bu konuyu devlete yıkmaya çalışanlar önce bu sorulara cevap versin” ifadelerini kullandı.

"KİMLERİN GERİLİMDEN YARARLANMAK İSTEDİĞİ ORTADA"

Programda Çözüm Süreciyle ilgili de konuşan Adnan Boynukara, 'AK Parti’nin gerilimden yana olduğu' iddialarına cevap verdi. Boynukara, “Çözüm süreci dediğimiz şey, silahın ve şiddetin devreden çıkması, siyasetin devreye girmesidir. Çözüm sürecini başlatan kim? AK Parti!.. Gerilimden yararlanmak isteyen bir parti olsa süreci başlatmazdı AK Parti!.. Bu parti vesayetle ciddi mücadele vererek bu noktaya geldi. Silah ve şiddet ile bu seçimi gölgelemek istiyorlar. Eğer AK Parti serbest seçim olsa silah olmamış olsa partinin alacağı oylar çok daha net bir şekilde görülür. Kimlerin gerilimden yararlanmak istediği apaçık ortada” dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNDE HÜKÜMETİ ELEŞTİRENLER, ELİ SİLAHLI OLANLARA SESSİZ"

Adnan Boynukara, HDP PKK’ya silahların bırakılması yönünde çağrı yapmadığını belirtti. Boynukara şunları kaydetti: “Çözüm Süreci’nin son 2 yılına bakın. Kandil belirli aralıklarla tehdit açıklamalarında bulunuyor. Hükümete karşı ağızlarına gelen her şeyi söyleyenler, elinde silah olanlara karşı tek bir cümle kurmuyor. HDP’nin bu konuda iradesi ortadaysa, PKK’ya çağrı yapıp silahların bırakılmasını istemesi lazım. Selahattin Demirtaş öznesi olmayan cümleler kullanıyor. HDP’den bazı isimlerinin kafalarının karışık olduğunu düşünüyorum. Bazı isimlerin kariyer gelecekleri olduğunu sanıyorum. Bunun üzerinden söylemlerini geliştiriyorlar. Gazeteler üzerinden konuşulan hangi konuyu çözebilirsiniz.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"PARALEL YAPI 8000 KİŞİLİK YER DEĞİŞİKLİĞİ İLE YARGIDA DİZAYN YAPTI"

Yargı’daki paralel yapılanmaya yönelik çarpıcı bilgiler veren Adnan Boynukara, durumu HSYK seçimlerinden 3 ay sonra fark ettiklerini ifade etti. Boynukara şunlara kaydetti: “2010 yılında kapsamlı bir Anayasa değişikliği yapıldı. Reformlardan birisi de HSYK’nın yapısının değişikliğiydi. Hükümetin tek amacı HSYK’nın belli bir kesimin elinde olmasını engellemekti. Hükümetin hazırladığı Meclis’ten geçen düzenlemede çoğulcu bir yapının oluşması amaçlanmıştı.

CHP ve YARSAV bu konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Ve mahkeme oy kullanmaya ilişkin düzenlemeyi iptal etti ve seçime gidildi. Problem seçimden sonra başladı. 2011’den sonra gördük. HSYK seçimlerinden 3 ay sonra durumun farkına vardık. O dönemde iki ayrı oluşan HSYK yapısının aldığı kararlar sorunu gösteriyordu. 2011 yılında 3300 kişilik kararname çıkarıldı. Bir önceki dönemde 1700 kişilik, 2011 ve 2012 toplamında 8000-9000 kişilik bir yer değişikliği söz konusu. Bununla yerel mahkemeleri dizayn ediyorsunuz... Başsavcılıkları ve mahkeme başkanlarını istediğiniz isimlerden oluşturuyorsunuz. Bu bir örgütlenme biçimidir. Devleti ele geçirmek için bir örgütlenme biçimidir. Bu kurumlarda ilerlemelerin tümü teftiş raporlarına bağlı... İlerlemesini istediğiniz teftiş raporunu iyi tam tersini de kötü çıkarıyorsunuz. Bahsettiğiniz yapı sadece yargıya yuvalanmış bir yapı değil.”

"HSYK’NIN 2011 KARARNAMESİ..."

Paralel yapı mensuplarının hala Yargı’da görev yaptığını söyleyen Adnan Boynukara, şöyle konuştu: “İnsanların yaptıkları şikâyetlerin takipçisi olması gerekiyor. HSYK bu konuyla ilgili bir dosya açtı. Müfettiş raporunu beklemek gerekiyor. 2011 HSYK kararnamesinin ardından devletin önemli kurumlarına ve şahıslarına operasyon yapıldı. Kararname bu işin ön planlama kısmıydı. Herhangi bir delil ve bulgu olmadığı halde yıllarca insanları dinlediler.”

haber7

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23