• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel yapı HSYK üzerinden meydan okuyor

Yeniakit Publisher
2014-08-27 15:54:00 - 2014-08-27 16:11:18
Paralel yapı HSYK üzerinden meydan okuyor

Paralel yapıyı korumak için bildiriler yayımlayan HSYK Başkanvekili Hamsici, Ağaoğlu'nun parasıyla Dubai'de tatil yapan ve attığı 'tweet'lerle gündemden düşmeyen Savcı Öz'le ilgili şikayetleri göz ardı etti.

17 Aralık darbe girişiminin ardından yargıdaki paralel unsurları himayesine alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve 3. Dairesi Başkanı Ahmet Hamsici, yeni bir yargı müdahalesine imza attı. Yayımladığı 'korsan' bildirilerle gündemden düşmeyen Hamsici, usulsüz dinleme operasyonunu yürüten savcı ve hakimlerle ilgili şikayetleri incelemek için adli tatilde jet hızıyla toplantı kararı aldırdı. Hamsici'nin Hakim Fidan ve Savcı Çiçek ile ilgili inceleme başlatılması ile ilgili aldığı kararı ve gündemi tatildeyken telefonla yazdırdığı öğrenildi.


TELEFONLA GÜNDEM YAZDIRDI

HSYK 3. Dairesi dün Ahmet Hamsici başkanlığında toplanarak, tele-kulakçı polisler ile ilgili soruşturma yürüten Savcı İrfan Fidan ile Hakim İslam Çiçek hakkında inceleme kararı verirken, İşadamı Ali Ağaoğlu'nun şirketinin parasıyla Dubai'de 7 yıldızlı tatil yapan ve hergün attığı siyasi içerikli'tweet'lerle gündemden düşmeyen Bolu Savcısı Zekeriya Öz ile ilgili şikayetleri yine sümenaltı etti. Savcı Fidan ve Hakim Çiçek hakkında inceleme yapılabilmesi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın izin vermesi gerekiyor.

'YETER SAYI YOK' KOMEDİSİ

İnceleme istenecek isimler arasında Zekeriya Öz'ü de dahil eden Hamsici'nin dünkü toplantıda Öz'ün dosyasını ertelemesi, Öz toplantı için 'garnitür' olarak mı kullanıldı sorusunu akla getirdi. Toplantı sürerken bir üye dışarı çıktı ve bunun üzerine 'toplantı yeter sayısı sağlanamadı' gibi komik bir gerekçesiyle Öz'le ilgili karar haftaya ertelendi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

KENDİLERİNİ SİPER EDİYORLAR

3. Daire, Ergenekon, Balyoz 17 ve 25 Aralık soruşturmalarını yürüten hakim ve savcılar başta olmak üzere paralel yapıya yakın yargı mensupları ile ilgili dosyaları 'çoğunluk sağlanamaması', 'izin ve raporlu üyeler', 'karşı oy yazılarının yazılmaması' gibi nedenlerle yıllardır sümenaltı ediyor.

SORUŞTURMAYA GÖLGE DÜŞTÜ

Paralel hakim ve savcılarla ilgili şikayetlere işlem yapmamak için adeta ayak direten 3. Daire'nin telefonla gündem yazdırarak, operasyonun savcısı ve hakimiyle ilgili şikayetleri dikkate alması soruşturmaya gölge düşürmek istediğini gösterdi. Paralel yapının 17 ve 25 Aralık darbe girişimlerini görmezden gelen 3. Daire, bu yöndeki soruşturmaları da karartmaya çalışıyor.

TATİLDE BİLE 'HİZMET'TELER

7 üyesi bulunan HSYK 3. Daire, söz konusu paralelle mücadele eden savcılar olunca adli tatil bile dinlemedi. Daire, 4 üyesiyle toplanarak 22 Temmuz operasyonunu yürüten hakim ve savcılarla ilgili oy birliğiyle inceleme başlatılması kararını aldı.

ZEKERİYA ÖZ'ÜN DOSYASI SÜMENALTI

Telefonla gündem yazdıran HSYK 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici'nin gündeme İrfan Fidan ve İslam Çiçek'in yanı sıra savcı Zekeriya Öz'ü de alması dikkat çekti. 3. Daire, sosyal medyada Erdoğan'ı açıkça tehdit eden Öz ile ilgili daha önce inceleme kararı alamamıştı. 'Karar yeter sayısı sağlanamadığı' için adım atmayan dairenin paralel soruşturmayı yürüten savcı ve hakimin isminin yanına Öz'ün dosyasını sıkıştırması dikkat çekici bulundu. Toplantıda İrfan Fidan ve İslam Çiçek hakkında inceleme başlatılmasına rağmen Öz ile ilgili şikayetlerin karara bağlanamadı.

BİR ÜYE DIŞARI ÇIKTI KARAR ERTELENDİ

Toplantı sürerken bir üyenin dışarı çıktığı ve bunun üzerine 'toplantı yeter sayısı sağlanamadı' gerekçesiyle savcı Öz'le ilgili kararın ertelendiği öğrenildi. HSYK 3. Daire'nin İrfan Fidan ve İslam Çiçek hakkındaki incelemesi HSYK Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 'olur'una sunulacak. Hakim ve savcıların hakkında inceleme başlayıp başlamayacağını HSYK Başkanı sıfatıyla Bozdağ, karar veriyor.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23