• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Paralel Saraç Çetesi hayatımı kararttı'

Yeniakit Publisher
2014-04-17 17:12:23 - 2014-04-17 17:12:23
'Paralel Saraç Çetesi hayatımı kararttı'

Kadrolaşma ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Dicle Üniversitesi Rektörü Jale Saraç’ın mağdur ettiği kişilerden olduğunu belirten Doç. Ahmet İnan, “Paralelciler hayatımı kararttı” dediği uygulamaları yüksek mahkemeye taşıdı.

Dicle Üniversitesi(D.Ü) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet İnan‘ın hayatı 5 yıl önce, bir TV’deki ramazan programında Fethullah Gülen’i eleştirmesiyle karardı. Star gazetesinin haberine göre; İnan, kendisine kurulan tuzakları bozmak için çareyi Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru  yapmakta buldu. 15 Nisan’da dilekçesini AYM’ye yollayan Doç. Ahmet İnan, “Paralel Dicle Üniversitesi, paralel yargı ve paralel bürokrasi hayatımı bitirdi. Kanada’ya yerleşmek isterken, 17 Aralık oldu; iç yüzlerini görünce kurulan kumpası anladım” dedi.

Sadece Doçentlik için..

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Yardımcı Doçent olarak bulunan Ahmet İnan, 2008 yılında Doçentlik hakkı kazandı. Fakat bugünlerde başörtüsü takmasıyla gündeme gelen D.Ü. Rektörü Prof. Dr. Jale Saraç‘tan bir türlü beklediği kadroyu alamadı. Kadro gelmemesi üzerine, YÖK’e ‘Dicle Üniversitesi’ne bu yıl kaç kadro verdiniz’ diye dilekçe yollayan İnan’a yanıt gönderilmedi. İnan, YÖK’e ikinci bir dilekçe göndererek kaç doçentlik verildiğini tekrar sordu ve eğer doçentlik verildiyse bunun kendisine rektörlük tarafından verilmediğini belirtti.

Çalmadığı kapı kalmadı

İnan’ın dilekçesi YÖK tarafından, Rektör Prof. Saraç’a gönderildi. Dilekçede ayrıca İnan’a iletilmesi gereken D.Ü’ye 8 doçentlik kadrosunun verildiği bilgisi de yer aldı. Rektör Saraç, İnan’ın dilekçesinde kendisine “hakaret” edildiğini gerekçe göstererek “kademe ilerleme durdurma” cezası verdi. Doçent kadrosunu alamadığı gibi önü bu kez kademe ilerleme durdurma cezası ile kesilen İnan, sonra konuyu İdare Mahkemesi’ne taşıdı, kendisine verilen cezada üniversite kurulunda olmayan bir öğretim üyesinin imzası olduğunu söyledi. Mahkeme cezayı kaldırdı ama korsan yönetim kurulu iddiasını gündeme almadı. Doçent olacağı için sevinen İnan bu kez D.Ü’nün yeniden verdiği kademe ilerleme cezası ile sarsıldı.

Üniversitede örgütlendi

Yasaya göre bu cezayı iki kez alan memurun işine son veriliyordu. İşinden olan İnan, konuyu YÖK, Danıştay, TBMM Dilekçe Komisyonu dahil her yere taşıdı fakat yanıt alamadı. 17 Aralık sonrasında yargıdaki paralel yapılanmaya ilişkin çete deşifre olunca, İnan’a “İki kez kademe ilerleme durdurma cezası almak memurluğa engel değil” cevabı geldi. İnan’ın dilekçesine göre bu kez Rektör Jale Saraç mahkeme kararınıuygulamadı. Maddi ve manevi zor günler yaşadığını anlatan Doç. Dr.Ahmet İnan AYM’ye verdiği dilekçede Paralel Devlet Yapılanması Örgütü’nden söz edip Saraç Çetesi ve Fetullah Gülen’in başında olduğu çete ifadelerini kullandı. İnan dilekçesini AYM’ye sundu.

‘JALE SARAÇ ÇETESİ’

Paralel Devlet Yapılanması Örgütü’nden söz edip Saraç Çetesi ve Fetullah Gülen’in başında olduğu çete ifadelerini kullandığı dilekçesinde şunları yazdı:  “Bu ceza bir süre bana tebliğ edilmedi. Dedim ki ‘Herhalde insafa geldiler.’ Sonra ramazan ayında bir yerel TV’ye çıktım. Oradaki konuşmamda yaşamımdaki haksızlıkları anlatırken, bir noktada da Gülen’e tek cümlelik bir eleştiride bulundum. Ne olduysa bundan sonra oldu. Paralel devlet yapılanması örgütü D.Ü ile tarafıma kademe durdurma cezası verdi. Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi Kademe durdurma cezasını iptal etti. Ancak mahkeme heyeti, D.Ü Rektörü Saraç liderliğindeki Saraç çetesinin resmi evrak üzerindeki sahteciliğinin üstünü örttü. Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi’nin hakimlerinin bunu nasıl örttüğü görülebilecektir. Bu durum Fethullah Gülen liderliğindeki darbe çetesinin devlete ne ölçüde sızdığının da göstergeleridir. Umarım Paralel Devlet Yapılanması örgütü Anayasa Muhakemesi’ne de sızmamıştır. Görevini hakkıyla yaparak anılan örgütün yargıdaki uzantılarını örtmez.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23