• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel polisler zorla Zaman’a abone yapmış

Yeniakit Publisher
2015-07-31 12:53:00 - 2015-07-31 13:06:34
Paralel polisler zorla Zaman’a abone yapmış

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde Plaka Tanıma Sistemi’nin Mustafa kod adlı Fatih K. isimli öğretmenden talimat alarak fişini çeken polislerin konumlarını kullanarak zorla Zaman’a abone yaptıkları ortaya çıktı.

MEHMET ÖZMEN / ANKARA - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’nde Plaka Tanıma Sistemi’nin Mustafa kod adlı Fatih K. isimli öğretmenden talimat alarak fişini çeken polislerin konumlarını kullanarak zorla Zaman’a abone yaptıkları ortaya çıktı. Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın raporuna yansıyan ifadelerde, paralelci polislerin Zaman’a abone yapma yöntemleri anlatılıyor. Paralel polis memurlarından Tugay Pehlivanoğlu, Mehmet Uludağ ve Özcan Gökçe’nin paralelin kara propaganda evlerinde Şanlıurfa Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğünde çalıştığı dönemde çok etkin oldukları ve bu etkin konumlarını kullanarak emrindeki polis memurlarını zorla paralel medyanın paçavra gazetelerine abone yaptırdıkları belirtiliyor. Paralel örgütün tetikçi gazetelerinden Paralel örgüte ait olduğu belirtilen şirketlerin desteklenmesi için ise paralelci polislerin, “Zaman gazetesine abone olmayanlar var onlar üye olsun, eşi öğretmen olanlar var onlar Aktif Eğitim Sen’e üye olsunlar. Kitap kırtasiye alacaksanız cemaate ait NT kırtasiyesinden alın” dedikleri ve denilenleri yapmayan polis memurlarının dışlanarak zor işlere gönderildikleri raporda yer alıyor.

Paralel örgüt içindeki ağabeylerinden talimat alarak görev yapan polis memurlarından Tugay Pehlivanoğlu ve Mehmet Uludağ birlikte çalıştıkları polislerin dini duygularını istismar ederek örgüt propagandası yaptıkları ev toplantılarına davet ettikleri bilgileri yer alıyor. Teftiş Kurulu raporunda paralel polislerin davet yöntemi, “…Niye gelmek istemiyorsun, sen de namazını kılıyorsun, gel birlikte namaz kılarız, kitap okumuyor musun, biz seni çok seviyoruz, yeri gelip şaka ile dalga geçerek, niye sen bu sevabı almayacaksın, sen Kur’an-ı Kerim okumayı bilmiyorsun, gel biz sana okumayı öğretelim” şeklindeki ifadelerle polis memurlarını örgüt ağına çektikleri ifade ediliyor.

Polis memurları Kamil Kartal, Tugay Pehlivanoğlu ve Mehmet Uludağ’ın paralel terör örgütüne bağlı evlerde yapılan toplantılarda, “Dershanelerin kapatılma kararının hükümetin yanlış bir kararı olduğunu, bu dershanelerin hiç kimseye zararının olmadığını, bu dershanelerin iyi eğitim verdiğini” empoze edici konuşmalar yaptığı belirtiliyor. 

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nde resmi olarak yürütülen, “Paralel Devlet Yapılanması/ Gülen Grubu” soruşturmasında 2’si emniyet müdürü 9 polis açığa alınan paralelci polislere “Mustafa abi” kod adlı öğretmen Fatih K.’nın emir verdiği ve bu emir doğrultusunda Plaka Tanıma Sistemi’nin fişinin çekilerek 8 ay boyunca devre dışı bırakıldığı ortaya çıkmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23