• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Paralel medyanın iftirasına tokat gibi cevap

Yeniakit Publisher
2015-05-25 15:00:00 - 2015-05-25 15:41:22
Paralel medyanın iftirasına tokat gibi cevap

Paralel medyanın gazetelerinde ve internet sitelerinde yer alan 'Bilal Erdoğan Mısır vatandaşı oldu' iftirasına tokat gibi cevap geldi. Verilen cevapta bu alçakça iftiranın yargıda hesabının sorulacağı belirtildi.

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Mısır vatandaşlığı iddialarına ilişkin haberlerin "yalan ve iftiradan ibaret" olduğunu belirterek, "Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir" açıklamasını yaptı.

''ALÇAKÇA BİRER YALAN VE İFTİRADAN İBARETTİR''

Bilal Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Birgün ve Cumhuriyet gazetelerinde ve Odatv'nin internet sitesinde; "Bilal'in Mısır Pasaportu var" ve "Mursi Bilal Erdoğan'a vatandaşlık mı verdi?" başlıklı "sözde" haberlerin yer aldığını anımsatarak, "Sözde haberler, alçakça birer yalan ve iftiradan ibarettir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi darbeyle görevden uzaklaştıran darbeci Sisi'nin borazanlığını yapan tetikçi gazetelerin, şahsıyla ilgili yalan iddialarını ülke gündemine taşıyarak şahsına "itibar suikasti" yapmaya çalışmalarının, darbeci tarihlerinde ve geleneklerinde çokça görülen bir durum olduğunu belirtti.

Masum insanlara, hiçbir araştırmaya gerek duymadan, sadece siyasi hesaplarla iftira atmanın ve kamuoyu önünde lekelemeye çalışmanın, habercilikten çok siyasi kin, nefret ve tükenmişliğin sonucu olduğuna işaret eden Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Sözde haberlerde iddia edildiği gibi ne Mısır vatandaşıyım ne de herhangi bir ülkeye kaçtım. Bu durum resmi kayıtlarla da sabittir. Haberde kullanılan 'kaçma' kelimesi özellikle seçilmiş olup, basın yoluyla yaptıkları bu çirkin operasyonun halk nezdinde, aleyhime kalıcı bir algının oluşması çabasının sonucudur. Doğduğum ve emek verdiğim bu toprakları, cemaat görünümlü casusluk ve ihanet şebekesinin ya da onların tetikçisi gazetelerin yalanlarıyla terk edecek değilim."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Bütün hayatının kamuoyunun gözü önünde bulunduğunu ve zamanının çoğunu ülkenin eğitim ile sosyal alanda gelişmesine katkı sağlamaya ayırdığı belirten Erdoğan, bu tür saldırıların amacının, kendisi üzerinden siyasi bir hesaplaşmada "kötünün" yanında yer tutma çabası olduğunu vurguladı.

Erdoğan, "Ülkenin yakın tarihinde açıkça seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışan, sözde yerli özde taşeron olan bazı yapıların borazanlığını yapan bu gazetelerin yazdıklarının, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır. Yapılan bu yalan haberlerle ilgili olarak gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Bu çirkin iftiraların hesabı yargı önünde ayrı ayrı sorulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23