• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

''Paralar terör örgütüne kanalize edilmiş''

Yeniakit Publisher
2017-05-26 12:01:28 -
''Paralar terör örgütüne kanalize edilmiş''

Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamitoğlu, eski DBP'li belediye döneminde gelen paraların ilçeye hizmet yapılmış gibi gösterilerek terör örgütüne aktarıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

Hizan Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bülent Hamitoğlu, eski DBP'li belediye döneminde gelen paraların ilçeye hizmet yapılmış gibi gösterilerek terör örgütüne aktarıldığını tespit ettiklerini bildirdi.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Hamitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra belediyede incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Yaptığı incelemelerde eski DBP'li Hizan Belediyesine gelen paraların yatırıma dönüştürülmediğini tespit ettiğini aktaran Hamitoğlu, "Belediyeye gelen paralarla ihtiyaç olmadığı halde personel alımı yapılmış. Bu personelin aylıklarından kesinti yapılarak örgüte para aktarılmış. Yapılmayan hizmetler de yapılmış gibi gösterilerek bu paralar bir şekilde örgüte kanalize edilmiş." diye konuştu. "Kendi yandaşlarını işe almışlar"

Hamitoğlu, eski belediyenin kendi yandaşlarını işe aldığını, gereksiz ihaleler yaptığını, parke taşı döşeme ve duvar yapma gibi işlerle parayı "buharlaştırdığını" kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlçede birçok yere hizmet gitmediğine işaret eden Hamitoğlu, "Belediyeye ilk geldiğimde kanalizasyonun yüzde 90'ının bittiğini söylemişlerdi. Fakat gezip gördüğümüz birçok mahallede kanalizasyon problemi var. Hiçbiri yapılmamış. Tabi bunların birçok nedeni var. Birincisi bu ihaleler verildiğinde örgüt tarafından çeşitli eylemler yapılmış, müteahhitler çalıştırılmamış veya onlardan farklı isteklerde bulunulmuş." ifadesini kullandı.

Hamitoğlu, belediyeye ait araçların yakıldığını, belediyenin bir aracının terör örgütüne verilerek teröristlerin taşınmasında kullanıldığını bildirdi.

Bir aracı köyde kaza yapmış halde bulduklarını anlatan Hamitoğlu, bunun tamiri için masraf yaptıklarını dile getirdi."Kamu zarara uğratılmış, ilçenin huzuru bozulmuş"

Karayolları ekiplerince ilçenin yolu yapıldığı sırada terör örgütü tarafından müteahhittin çalışmalarının durdurulduğunu belirten Hamitoğlu, yolların ve kaldırımların bozulduğunu, taşların dağıtıldığını anlattı.

Bu kapsamda kesin kabulü yapılmayan 4 kilometrelik yolu yeniden yapacaklarını aktaran Hamitoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Terör örgütü yandaşlarının vatandaşımıza verdikleri zararları ve mağduriyetleri gidermek için gece gündüz çalışıyoruz. Daha önce bir park yapılmış ve çok yüksek miktarda paralar verilmiş. O park komple sökülmüş, terör örgütü ve yandaşlarının odağı haline getirilmiş. Kamu zarara uğratılmış, ilçenin huzuru bozulmuş. Şimdi bunların hepsini telafi ediyoruz. Açılan bu yaraları saracağız. Vatandaşın hayatından terörü kaldırmaya çalışıyoruz. Terörle mücadele devletin ve güvenlik güçlerinin işi. İşimiz hizmet ve vatandaşın terörü düşünmeden huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamak."

Hamitoğlu, belediyeye ait iş makinelerinin eski belediye döneminde çukur kazma eylemlerinde kullanıldığını, gayrimenkullerin değerinin çok altında başkalarına devredildiğini kaydetti.

Konunun şu anda incelendiğini ve inceleme neticesinde hukuki yollarla belediyenin kaybettiklerini geri alacaklarını vurgulayan Hamitoğlu, bu yapılanların hesabının sorulacağını dile getirdi. "Belediyeyi herkesin hizmetine sunduk"

Görevlendirme yapıldıktan sonra belediyede düzensizliklerin olduğunu, nitelikli insanların bulunmadığını, işlerin düzgün yürütülmediğini ve yolsuzlukların yapıldığını gördüğünü aktaran Hamitoğlu, Kaymakamlıktan birkaç personeli belediyeye görevlendirdiğini söyledi.

Belediyenin artık düzene girmeye başladığını aktaran Hamitoğlu, "Çalışmayan ve örgüt yandaşı personelin işlerine son verdik. Artık belediyeyi belli kişilerin değil, herkesin hizmetine sunduk. Liyakat usulüne göre eleman almaya başladık. Belediye gençleşecek. Belediyede personelin özlük dosyası yoktu. Personel izinleri dahi yazılı değildi. Belediyenin malları satılmış paraları tahsil edilmemişti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23