• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Palabıyık'a sert sözler: Tam bir kılkuyruk

Yeniakit Publisher
2017-09-26 07:19:00 -
Ali Palabıyık'a sert sözler: Tam bir kılkuyruk

HTSPOR yazarı Fatih Altaylı, Fatih Kuşçu'nun moderatörlüğünü yaptığı Spor Saati programında spor gündemine dair yorumlarda bulundu.

HTSPOR yazarı Fatih Altaylı, Spor Saati programında spor gündemine dair yorumlarda bulundu.

Altaylı şunları söyledi:

''DERBİDEN ÇOK KEYİF ALDIM''

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan maçı seyrettiğini söyleyen Fatih Altaylı, ''Derbiyi izledim. Derbiden çok da keyif aldım. Şahane maç oldu. Hakem etkisi de dahil muhteşem maç oldu. Bir maçta yaşanacak her şey yaşandı. Hakem rezaleti vardı, yönetimler arası mevzu vardı, Gerginlik vardı. Yani bir derbide olabilecek her şey oldu. Beşiktaş açısından tatsız Fenerbahçe açısından tatlı bir maç oldu ama tarafsız birisi olarak izlediğin zaman keyifliydi. Ben Galatasaray'ı tuttuğum için maçtan keyif aldım. Ama ortadaki gerilim, çekişme ve tempodan çok keyif aldım.'' dedi.

''ALİ PALABIYIK TAM BİR KIL KUYRUK HAKEMDİR''
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Derbideki hakem hatalarıyla ilgili konuşan Altaylı, ''Hakem kötüydü kabul ediyorum. Geçen haftaki programda 'Bu maçı Aydınus yönetmeliydi' dedim. Geçen yılın dökülen Aydınus'u bu sezon ne yedi ne içti bilmiyorum bu sene bambaşka bir hakem oldu. Galatasaray maçını da hatasız yönetti. Ali Palabıyık'ı bu maça verdiğin anda zaten bu maçı zıvanadan çıkartmak istediğin çok belli oluyor. Kimse şaşırmış numarası yapmasın. Bu çocuk kötü bir hakem. Ali Palabıyık tam bir kıl kuyruk hakem. Eyyamcılık yapan ama beceremeyen. Baskı altında kalan bir hakem! Maçtaki tüm hataların arkasında kıl kuyrukluğu var. Gördüğünü çal görmediğini çalma. Maçta denge kurmaya çalışıyor. Quaresma kırmızı kart gördü. Herkes 'Evet görmeliydi' diyor ama bu laflarla bu işler olmaz. Pozisyon doğru mu değil mi onla olur. İlk sarı kart direkt kırmızı kartlık pozisyondu ona itirazım yok. O yüzdenlere bu yüzdenlere bakılmaz. Kartı o anda vereceksin sonradan birikince olmaz. Biriktiğinde de hakettiği yerde verirsin. İkinci sarı kartı sarı kartla alakası olmayan bir pozisyon ama çat diye kartı çıkardı. Haketti mi ? Haketti ama geçmiş yaptıklarıyla haketti diye alakasız bir pozisyonda gösterilmez. O sarı kartı görmese birkaç pozisyon sonra görecekti ama yanlış bir yerde göstermeyi tercih etti. Atiba'nın kırmızı kartına bakacak olursak; Sırtını dönüyor ve elini topa çarpıyor. Açık elin cezası penaltı. Topu kestiyse sarı kart. Eli açık ama topu kesmeye doğru hareket etmiyor. Her açık ele sarı kart gösterilse; Her elle oynama sarı kart olması lazım. Ama bu pozisyonda sarı kart neyin nesi? Facia!'' ifadelerini kullandı.

''15 METREDEN KIL KUYRUK ALİ NASIL GÖREMİYOR?''

Cenk Tosun'a yapılan hareketin faul olduğunu söyleyen Altaylı, ''Cenk Tosun'a yapılan pozisyon net penaltı. O pozisyonda Fenerbahçe lehine faul çalarsın anlarım. Çünkü orada 8-10 tane ayak birbirine basıyor hakem 15-16 metre mesafede, faulü gördü ama yanlış adamın ayağını gördü dersin ama orada bir şey olmadığını görüyorsan büyük problem var. Biz TV'den görüyoruz da 15 metreden kıl kuyruk Ali mi görmeyecek? Ofsayt pozisyonuna gelelim. Ali Palabıyık rezalet de yardımcıları nasıl? Onlar da rezalet. Türkiye'nin en kötü hakem üçlüsünü bu maça atayalım desen bu üçlüye maçı verirsin zaten. Adam 77 santimetre geriden geliyor. Neredeyse 1 metre! Yandan bakınca bir adamın gövdesi 35-40 santimetre... Bu kadar da hata yapılmaz. Gol olurdu olmazdı bilmem ama sonuçta bu pozisyon ofsayt değil. Hakem bu kadar vahim hatalar yaptı ama Türkiye'deki ilk yanlış verilmeyen penaltı veya ofsayt bu mu? Değil. Fakat hakemlik işi biriktir koy sepete bu maçta hepsini ver işi de değil!'' dedi.

''MHK'YA CEZA VERSİNLER; 8 HAFTA HAKEM ATAMASIN''

MHK'nın rezalet bir yönetim içinde olduğunu söyleyen Fatih Altaylı, ''Evet, hakem kötü ama hakemin kötü olmasının tek sebebi MHK'dır! Çünkü bu hakemi bu maça atadığın anda, bu maçın zıvanadan çıkmasını istediğini beyan etmiş oluyorsun. Niyet beyanıdır bu. MHK atamayı yaptığı anda, 'Biz bu maçın iyi yönetilmesini istemiyoruz' dedi. Ben futbolun içinde değilim seyirciyim. Bana deseler ki 'Bu maça atamayacağın 3 hakem kimdir?' Ali Palabıyık'ı direkt bu listeye koyarım. Hakeme ceza vermişler tamam ama bence MHK'ya ceza versinler, MHK 8 hafta hakem atayamasın. MHK tek kelimeyle rezalet! Utanç vericiler...'' dedi.

''HAKEM MAÇI KÖTÜ YÖNETTİĞİNDE BUNDAN HERKES ETKİLENİYOR''

Maçta yaşanan hakem hatalarının herkesi etkilediğini söyleyen Altaylı, ''Aykut Kocaman şurada haklı. Hakem kötü olduğu zaman, oyun zıvanadan çıktığı zaman sahadaki herkes bu durumdan etkileniyor. Fenerbahçe'nin de zaman zaman hakemin Beşiktaş aleyhine verdiği kararlardan etkilendiği anlar oluyor. Belki oyunu dengelemek için adam attığını düşünüyor olabilir. Her türlü şey hakemin kötü yönetiminden sonra düşünülebilir ama hakemin kötü yönetimi gerçekten de sadece kayırdığı takıma yaramıyor ona da zaman zaman zarar verebiliyor. O açıdan Kocaman haklı olabilir. Net görülen bir şey var hakem Beşiktaş'a kötü davrandı ama bir hakem maçı kötü yönetiyorsa o kötü yönetimden futbol olumsuz etkilenir.'' dedi.

''DÖRDÜNCÜ HAKEMLER BABALAMACILIK YAPIYOR''

Dördüncü hakemlerin birazcık daha doğru davranması gerektiğini söyleyen Altaylı, ''Mesela ben senle tartışıyorum. Yolda arabadan indik. Aramızda bir tartışma çıktı. Yüzüne bir şey demedim ama döndüm öfkeyle arkamı giderken sana bir küfür ettim. Orada bulunan birisi gelip de sana abi şu adam ana avrat sana küfür etti dese; sen oradan benim üzerime uçabilirsin. Halbuki ben sana etmedim orada küfrü. Sinirlendim ve kendi kendime ediyorum. Şenol Güneş'in de durumu bu. Demese daha iyi ama o gerilimde sana etmemiş olabilir. Dördüncü hakemin işi yüze karşı edilmeyen lafı hakeme iletmek midir? İçinden geçirdiğinde de ceza mı alacaksın? Adam kulübeye doğru gidiyor. Zaten maçın içine s*çmışsınız! Bırakın abi adam kendi kendine içinden geçirir gibi küfrediyor. Dördüncü hakemlerin işi babalamacılık değil! Yan hakem de gelsin bari Şenol Güneş'i hep beraber dövsünler. Herkes duyar herkesin içinde Şenol Hoca küfreder amenna! Fakat adam geri dönmüş giderken küfür ediyor. Bırak duyma abi! Zaten senin yüzüne etmiyor. Duycağın şekilde etmiyor. Bırak abi ya...'' ifadelerini kullandı.

''CANER'E VERİLEN TEPKİ DOĞAL''

Dünyanın her yerinde bu tarz transferlerden sonra böyle tepkilerin verildiğini söyleyen Fatih Altaylı, ''Sırf Türkiye' değil dünyanın heryerinde böyle tepkiler veriliyor. Figo, Real Madrid'e gitti ve başına gelmedik şey kalmadı. Dün de Serdar Aziz'e yaptılar. Taraftarlar bu tarz duygusal tepkileri verebiliyor. Taraftar tamam ama asıl mesele yöneticilerde.'' dedi.

''MAHMUT USLU GİBİ KİŞİLER TÜRK SPORUNDAN TEMİZLENMELİDİR''

Mahmut Uslu'nun yaptığı açıklamalar için de yorumda bulunan Uslu, ''Bu üslup Türk sporunda olmaya devam edecekse ört ki öleyim! Yani Mahmut Uslu'nun söylediklerinin sporla ne kadar alakası var herkes biliyor. Caner'le ilgili söyledikleri akıl alır gibi değil. Ben Caner ve Fikret Orman olsam yarın dava açarım. Fikret Orman'a hırsız diyor. Arsen'i gençler bilmez ama TRT zamanında 'kibar hırsız' lakaplı bir dizi kahramanıydı. Orman'a da 'Arsen' diyor. Bunlardan Türk sporunun temizlenmesi lazım. Muhtemelen yeni yönetimde yer almak ve Aziz Yıldırım'ın seçilmesini sağlamak için bunları yapıyor. Yıllardır bu yakışıksızlıkları yapan böyle isimler var. Hepsinin Türk sporundan elimine olması lazım. Çünkü bunlar değer katmıyor tam aksine değerini ortadan kaldırıyor. Bu maçla Caner'in aile hayatının ne alakası var? Madem Caner'in aile hayatını bu kadar önemsiyordun, neden senin oyuncunken tek bir kelime etmedin? Ama bu şahsın kişilik özellikleriyle söyledikleri zaten alakalı... Negredo'nun pozisyonuna 4.5 metre ofsayt diyor sonra işin gerçeği ortaya çıkıyor. Bu kişinin ne olduğunu anlamak için ofsaytla ilgili söyledikleri bile anlamak yetiyor. Fatih, senden de bir ricada bulunmak istiyorum. Lütfen sporla alakası olmayan bu tarz tipleri programa taşıma. Programımızın adı 'Spor Saati'. Ben bunları spor adı altında herhangi bir yerde görmek istemiyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir camia kendine bu tarz isimleri layık görüyorsa devam etsinler. Bu düzey bizim inebileceğimiz bir düzey değil.'' dedi.

''HAKEME DEĞİL MHK'YA KIZMAK LAZIM''

Ali Palabıyık'a değil hakemi atayan MHK'nın suçlu olduğunu söyleyen Altaylı, ''Derbiyle ilgili son olarak şunu söylemek istiyorum. Hakem falan hikaye. Güzel keyifli bir maç izledik. Hakem rezaletti tamam ama hakeme kızmamak lazım MHK'ye kızmak lazım. Her maçta böyle şeyler oluyor. Ne Fenerbahçe ne Beşiktaş hakemin arkasına saklanmasın. Beşiktaş daha erken 10 veya 9 kişi kalabilirdi. Kartlar hatalıydı ama verilmeyen hatalı kartlar da vardı. Bir sürü şey olabilirdi. Sonuç olarak ben şuna bakıyorum. Futbol adına emin ol ki çok keyif aldım. Şunu da geçen hafta söyledim. Bu maçta tansiyon arttıkça Fenerbahçe'ye yarayacak demiştim. Yaradı da... Fenerbahçe'ye konuk olacak takımların bu tuzağa düşmemesi lazım. Geçen senelerde Beşiktaş, zirvede değilken Fenerbahçe ile rahat oynayıp yenebiliyordu. Ne zamanki şampiyonluk yoluna girdiler artık onlar da kazanamıyor. Galatasaray yıllardır bunları Kadıköy'de yaşıyor. Oyuncularımızın kafalarının yarılmadığı mı kaldı. Benim bile kafam yarıldı. Bu kafamdaki iz, Kadıköy'de yediğim bardaktan dolayı oldu. Bu olaylar o statta olan şeyler!'' dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23